Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cele mai trăsnite mustăţi şi bărbi din lume: De la mustaţa lui Dali la barba lui Verdi

Cele mai trăsnite mustăţi şi bărbi din lume: De la mustaţa lui Dali la barba lui Verdi

Cea mai recenta expoziţie a fotografului Dave Mead a avut ca temă modul de aranjare a părului facial. Germanii par să conducă topul mondial al celor mai trăsnite bărbi, dar americanii şi canadienii vin tare din urma.

Mai mult, bărbile mari aduc şi sume mari de bani, existând site-uri care vând fotografiile înrămate ale „bărboşilor” chiar şi cu 500 de dolari, informează Daily Mail.

Site-ul lui Mead, davemead.bigcartel.com, oferă o largă selecţie de bărbi îngrijite şi aranjate în cele mai bizare moduri cu putinţă.

Dincolo de amuzamentul publicului şi de spectacolul creat de aceste imagini, aranjarea bărbii este o chestiune deosebit de serioasă, existând chiar şi un Campionat Mondial ce premiază anual cele mai spectaculoase bărbi şi mustăţi din lume.

Anul acesta, Campionatul Mondial este organizat de Clubul Mustăcioşilor din Norvegia, în Trondjem, pe data de 15 mai.

Ca orice competiţie sportivă care se respectă, Campionatul Mondial are o serie întreagă de categorii riguros selectate.

La categoria Mustaţă sunt incluse: mustaţa naturală, englezească, Dali, imperială şi maghiară; categoria barbă parţială include: barbişon natural, Fu Manchu, imperial, muschetar, favoriţi; la categoria barbă sunt incluse: natural, natural cu mustaţă stilizată, Verdi, Garibaldi. La toate acestea se adaugă secţiunea freestyle.