Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cine a avut grijă de Radu Beligan până la ultima suflare. „I-a fost alături în ultimii ani din viaţă pentru că şi-a dorit acest lucru”

Cine a avut grijă de Radu Beligan până la ultima suflare. „I-a fost alături în ultimii ani din viaţă pentru că şi-a dorit acest lucru”

Un articol de: - 31 Iul 2016, 14:23
Cine a avut grijă de Radu Beligan până la ultima suflare. „I-a fost alături în ultimii ani din viaţă pentru că şi-a dorit acest lucru” Foto: evzmonden.ro Monden

Radu Beligan a avut trei soţii şi patru copii, însă Mona Radu a fost cea care  l-a îngrijit ca pe un tată, în ultimii lui 10 ani de viaţă, potrivit click.ro.

Mona Radu, în vârstă de 41 de ani, este o scriitoare de succes care îl adora pe artist încă din copilărie. Aceasta este și autoarea scenariului „Nemuritorul”, piesă în care Beligan s-a ambiţionat să joace până în luna iunie, deşi avea probleme de sănătate. Mona l-a ajutat pe Radu Beligan să memoreze textul şi îl supraveghea din sală.

Radu Beligan avea o vorbă: „Iubiţi ce vreţi, dar iubiţi! Nu există dezastru mai mare ca infirmitatea inimii!”. El a îndrăgit mai mult scena, iar Lamia, fiica lui, a recunoscut, într-un interviu, că a avut o relaţie rece cu tatăl său: ”În general, în viaţa mea de copil, am petrecut destul de puţin timp cu părinţii – în sensul unui timp de calitate, în care chiar să fim unii cu alţii. Totul era pe fugă. Mi-a lipsit afecţiunea părinţilor în copilărie şi prezenţa lor afectivă. A fost stranie copilăria mea. Rece. Cu momente frumoase, de bucurie, dar puţine în economia unei copilării”, povestea Mona Radu, cu câțiva ani în urmă.

Din acest motiv, cea care l-a îngrijit la bătrânețe a fost o femeie care l-a idolatrizat de mică, după ce l-a văzut jucând la teatru.

Între Mona şi Radu Beligan a fost o relaţie nevinovată, ca între tată şi fiică, chiar dacă mulți spuneau că ar fi vorba despre o poveste de dragoste.

 „Monei nu i-a plăcut niciodată să se spună că ar avea o relaţie cu maestrul Beligan. I-a fost alături în ultimii ani din viaţă pentru că şi-a dorit acest lucru. L-a văzut într-o piesă de teatru, mai exact în ”Take, Ianke şi Cadîr”, la Teatrul Naţional, pe când era mică, şi de atunci şi-a dorit să lucreze cu el.

Mona a mai scris şi alte piese, printre care „Lecţia de violoncel”,  în care l-a distribuit tot pe maestrul Beligan în rolul principal. Mona a ales să poarte un pseudonim format din prenumele ei prescurtat şi din numele unui bărbat pe care l-a respectat ani de zile. Cu siguranţă că este vorba despre Radu Beligan”, au povestit surse din apropierea scriitoarei.

Radu Beligan a încetat din viaţă la 97 de ani, a fost căsătorit de trei ori, însă doar ultimele două soţii i-au dăruit moştenitori, pe Lamia, Alexandru, Ana Maria şi pe Raluca

Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani