Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cine ar fi contribuit, de fapt, la uciderea Prințesei Diana. Secretul care a ieșit la iveală a stârnit mari controverse în Familia Regală

Cine ar fi contribuit, de fapt, la uciderea Prințesei Diana. Secretul care a ieșit la iveală a stârnit mari controverse în Familia Regală

Un articol de: Maria Zărnescu - 10 Iul 2020, 15:09
Cine ar fi contribuit, de fapt, la uciderea Prințesei Diana. Secretul care a ieșit la iveală a stârnit mari controverse în Familia Regală FOTO: Hepta.ro Monden

Moartea Prințesei Diana a îndurerat o lume întreagă în urmă cu 23 de ani. Soția Prințului Charles și-a pierdut viața într-un tragic accident de mașină în Paris, alături de iubitul ei de la momentul respectiv, Dodi al Fayed. De-a lungul timpului, zvonurile nu au încetat să circule, iar ipotezele potrivit cărora Diana ar fi fost ucisă într-un complot au circulat tot timpul.

La data de 6 septembrie 1997, Prințesa Inimilor și Dodi se aflau în vacanță în Paris. În timpul zilei de 5 septembrie cuplul a fost urmărit de paparazzi, iar în seara respectivă, Diana și fiul milionarului egiptean au părăsit hotelul în care stăteau, într-o mașină străină pentru a nu fi recunoscuți.

În timpul nopții, încercând să scape de presa care îi urmăreau, autoturismul în care se afla cuplul, alături de cele două gărzi de corp, s-a ciocnit frontal de un stâlp, în pasajul Pont de l'Alma. Dodi a murit pe loc, în timp ce Diana a decedat câteva ore mai târziu la spitalul Hôpital de la Salpêtrière din Paris.

Povestea de dragoste dintre Diana și Dodi a fost controversată, având în vedere că ea era la cea de-a doua căsătorie, iar fostul soț fusese nimeni altul decât Prințul Charles. Relația cu Dodi al Fayed ar fi început în luna iulie a aceluiași an, cu câteva săptămâni înainte de evenimentele tragice din Paris.

 

Informații controversate despre moartea Prințesei Diana

 

Familia Regală a fost ținta mai mult atacuri dure, la acea vreme. În rândul publicului ar fi existat speculații potrivit cărora Diana ar fi fost victima unui complot, sau că ar fi fost ucisă chiar la ordinul unui dintre membrii familiei. Palatul Buckingham nu a dat niciodată curs speculațiilor de acest gen.

Cazul Prințesei Inimilor a stârnit și mai multe controverse, odată ce, potrivit Playtech.ro, un fost agent M15 a declarat că ar fi fost complice la moartea Dianei. În urma mărturiilor făcute, John Hopkins a creat o adevărată isterie, în lumea întreagă, atunci când a declarat aceste lucruri, aflat pe patul de spital.

„…pentru că știa prea multe secrete ale Familiei Regale. În plus, avea multă ranchiună împotriva lor și ar fi urmat să iasă în public cu o mulțime de dezvăluiri. Șeful meu mi-a spus că ea trebuie să moară – primise ordine direct de la Prințul Philip – și să facem astfel încât să pară un accident. Nu mai omorâsem o femeie până atunci, cu atât mai puțin o prințesă, dar am îndeplinit ordinele. Am făcut-o pentru Regină și pentru țară”, ar fi spus acesta, potrivit sursei citate anterior.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

 

Relația dintre Diana și Dodi al Fayed

 

Dodi și Diana s-ar fi cunoscut în cerucrile de prieteni pe care le frecventau. Cei doi fuseseră văzuți de mai multe ori, participând la aceleași premiere de film sau spectacole din Londra.

Relația lor a devenit însă oficială în luna iulie, în 1997, când Dodi și Diana au fost surprinși pe yactul milionarului, în sudul Franței. Diana și cei doi copii, Prințul Harry și Prințul William, fuseseră invitați de către fiul milionarului egiptean să petreacă timpul în vacanță, la moșia lui.

Inițial, Diana nu ar fi luat în calcul o relație cu al Fayed, însă gesturile tandre și cadourile pe care i le-ar fi făcut la acea vreme ar fi convins-o treptat să se îndrăgostească. La momentul la care a început aventura cu Dodi, Prințesa Inimilor era deja o femeie divorțată.

Citeşte mai multe despre:   Printesa Diana