Cine este Dana Budeanu, cel mai controversat critic de modă din România

Cine este Dana Budeanu, cel mai controversat critic de modă din România

Dana Budeanu este unul dintre cei mai cunoscuți critici de modă din România, iar în prezent este greu de crezut să existe cineva care să nu fi auzit măcar o dată numele ei. „Cine este Dana Budeanu” este o întrebare care a stat pe buzele multor români, mai ales după lansarea în mediul online a rubricii „Amețitele și mafioții” care a stârnit numeroase controverse.

În trecut, designerul a colaborat cu PRO TV, având o rubrică în emisiunea „Vorbește Lumea”, de la care însă a plecat cu scandal în toamna anului 2019, când trustul a anunțat că nu se mai potrivește cu declarațiile și gândirea vedetei.

Pe lângă aparițiile la TV, în calitate de critic de modă, Dana Budeanu deține și propria linie de haine care îi poartă numele. După despărțirea de emisiunea „Vorbește lumea”, Dana Budeanu a găsit una dintre cele mai eficiente și accesibile căi de a păstra legătura cu fanii. Designerul a creat un canal de YouTube care a devenit rapid popular în mediul online, unde își exprimă părerea despre ținutele vedetelor, păstrând în continuare numele „Verdict”, la care s-au adăugat și secțiunile „Amețitele și Mafioții” și „Stilul ești tu”. Însă și de această dată vedeta a stârnit o mulțime de controverse prin afirmațiile sale, fiind realizată inclusiv o plângere la Parchet pe numele vedetei.

Cine este Dana Budeanu

Designerul vedetelor, Dana Budeanu a terminat facultatea la Londra. „Am terminat Managementul și apoi Businessul European la London School of Economics și apoi mi-am dat doctoratul în Integrare Europeana la UCL:). Am ales ce a vrut tata… asta a fost”, a povestit aceasta în trecut, potrivit Viva.ro.

Despre Dana Budeanu s-a spus adesea în tabloide că este unul dintre cei mai sinceri, dar și vehemenți critici de modă din România.

În trecut, vedeta a avut o colaborare cu PRO TV, fiind criticul vestimentar din emisiunea „Vorbește lumea”. În cadrul rubricii „Verdict cu Dana Budeanu” din timpul show-ului de dimineață, designerul critica ținutele purtate de vedetele autohtone la diferite evenimente din România. În 2008, alături de Valeria Moldovan, Dana Budeanu lansa cartea „Manual de stil”.

Care este numele ei „real”

Dana Budeanu a fost căsătorită în trecut cu patronul „Ciao”, iar după divorț bruneta a ales să își păstreze numele, fiind astăzi cunoscută pe plan național ca Dana Budeanu. Acesta este chiar numele său real. Fiind în totalitate sinceră cu fanii, vedeta nu a ales să poarte un peudonim atunci când semna rubrica din „Ciao” și nici ulterior.

Înainte de căsătoria cu Radu Budeanu, Dana avea însă un alt nume de familie, așa cum era de așteptat. Guliță este numele de „fată” al Danei Budeanu, așa cum se numește și tatăl său, omul de afaceri Adrian Guliță, relatează Impact.ro.

Ce vârstă are Dana Budeanu

Bruneta are o siluetă de invidiat. Deși se declară, chiar pe canalul personal de YouTube a mare împătimită a zahărului și a unei cunoscute băuturi acidulate, Dana Budeanu are o siluetă de invidiat.

Născută în ianuarie 1979, celebrul designer are în prezent 41 de ani, după cum arată Wikifame.ro.

În ce zodie este născută Dana Budeanu

Una dintre cele mai critice și ferme figuri din moda românească este a venit pe lume la 1 ianuarie 1979, potrivit sursei citate anterior, fiind astfel născută sub semnul capricornului.

Cine este Radu Budeanu, fostul ei soț

Un subiect controversat în presa tabloidă a fost de-a lungul timpului relația dintre Dana Budeanu și fostul soț, jurnalistul Radu Budeanu. Deși gurile rele au speculat că mariajul i-ar fi adus „faima” criticului vestimentar, Dana Budeanu a ținut să menționeze, pe blogul său personal că la vremea la care l-a cunoscut și s-a îndrăgostit de fostul său soț, erau amândoi doi tineri pe bănclile facultății.

„Eu nu am fost niciodată soția patronului Ciao și Cancan. Eu m-am căsătorit la 22 de ani cu Radu Budeanu, băiatul de 21 de ani. Pe atunci nu există nimic în afară de o fată de 22 de ani care la acea vreme studia la Londra și de un băiat de 21 de ani, care nu terminase încă facultatea, de asemenea. Brandul Dana Budeanu are legătură într-adevăr cu o rubrica de critică vestimentară apărută în revista Ciao, inițiată de către mine, pentru prima dată în presa din România. Revista Ciao și ziarul Cancan sunt cele mai puternice branduri de presă tabloidă, și poate nu numai din România, și s-au înființat începând cu anul 2004. La acea dată aveam deja 25 de ani, facultatea, masterul și doctoratul terminate la Londra și un business aflat la început și condus da, de soțul meu. Cam această este istoria despre nevasta lu’, în acest caz”, a scris Dana Budeanu pe blogul personal.

Fostul soț al Danei Budeanu este Radu Ion Budeanu, fondatorul publicațiilor Click și Ciao. Acesta este fiul fostei prezentatoare TV Delia Budeanu și al reputatului jurnalist politic Radu Budeanu. În urma mariajului, cei doi au două fetițe împreună, pe Dana și pe Maria Budeanu. Dana Budeanu a inițiat, așa cum a spus și ea, prima ribrică de critică vestimentară din România, în revista Ciao. În prezent, fondatorul Ciao s-a recăsătorit, cu un alt designer, Cristina Săvulescu.

Cine este iubitul Danei Budeanu

Deși este cât se poate de sinceră și directă atunci când vine vorba despre ținutele vedetelor, fie autohtone fie de peste ocean, în viața personală Dana Budeanu a preferat să păstreze discreția.

Despre bărbații din viața Danei Budeanu nu se cunosc prea multe detalii. După divorț, designerul s-ar fi iubit cu regizorul Iulian Moga, fratele lui Marius Moga, potrivit Click.ro, însă cei doi nu au confirmat niciodată oficial acest lucru.

Dana Budeanu și scandalul „Dăruiește viață”

Creatoare de modă Dana Budeanu a postat pe rețele sociale, în toamna lui 2019 un mesaj ce lua în derizoriu inițiativa asociației „Dăruiește viață” de a construi un spital, doar din donații, în Capitală. La acea vreme, Budeanu a susținut că Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu ar fi fost doar interfața lui Vlad Voiculescu. Mesajul a fost ulterior distribuit de către Gabriela Firea, iar astfel Dana Budeanu a intrat în centru atenției, într-un scandal mediatic.

De ce nu mai apare Dana Budeanu la „Vorbește Lumea”

Colaborarea cu PRO TV și emisiunea „Vorbește lumea” s-ar fi încheiat în toamna anului trecut, pentru că designerul ar fi refuzat să își ceară scuze public, pentru mesajul distribuit în social media. Stația a anunțat încetarea colaborării, iar vedeta a explicat motivele pentru care nu va mai apărea la emisiunea prezentată de Adela Popescu și Cove:

„În urma unei discuții extrem de civilizate și relaxate cu reprezentanții Pro TV, în care, datorită presiunilor imense la care au fost supuși, mi s-a înaintat rugămintea de a-mi cere scuze public în legătură cu postarea care a schimbat cursul istoriei României. Nu am fost de acord și atât”, a spus Dana Budeanu într-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, potrivit Hotnews.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe