Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cine sunt cele 5 personaje din "Game of Thrones" care vor supraviețui până la final. O scrisoare din 1993 a lui George R.R. Martin răspunde tuturor întrebărilor

Cine sunt cele 5 personaje din "Game of Thrones" care vor supraviețui până la final. O scrisoare din 1993 a lui George R.R. Martin răspunde tuturor întrebărilor

Un articol de: - 07 Iul 2016, 10:01
Cine sunt cele 5 personaje din "Game of Thrones" care vor supraviețui până la final. O scrisoare din 1993 a lui George R.R. Martin răspunde tuturor întrebărilor foto: makinggameofthrones.com Monden

Cărțile din seria "Game of Thrones" reprezintă un adevărat fenomen în lumea întreagă, îndeosebi după apariția serialului semnat de HBO. În acest context dar și pe fondul modului în care autorul George R. R. Martin obișnuiește să elimine un personah chiar după ce fanii au început să se atașeze de respectivul personaj, fanaticii GOT și-au pus întotdeauna întrebări și au vehiculat teorii care mai de care mai nebunești cu privire la care vor fi personajele care vor rezista până la final.

Ei bine, răspunsul la întrebările acestora par a se regăsi într-o scrisoare pe care George R. R. Martin i-a expediat-o unui bun prieten în 1993, scrisoare în care se făcea un scurt rezumat despre care va fi soarta personajelor. Ei bine, se pare că la finalul acestui prețios document, se afla și lista celor 5 personaje care vor supraviețui până la final, potrivit Vanity Fair.

În continuare vor fi prezentate 7 dintre cele mai inedite aspecte ale scrisorii.

1) Catelyn şi Ned Stark au fost dintotdeauna condamnaţi la moare. În scrisoarea lui Martin, moartea lui Ned similară: descoperă adevărul despre moartea lui Jon Arryn şi, după ce Robert Baratheon moare, este acuzat de trădare şi condamnat la moarte de către Joffrey. Diferența este că în scrisoare, înainte de a muri Ned, le ajută pe Catelyn şi pe Arya să părăsească Debarcaderul Regelui şi să se întoarcă în siguranţă la Winterfell. În cărţi şi în serial, Catelyn este în afara Westerosului când Ned este executat, Arya este salvată de isteţimea tatălui său, dar niciunul dintre membrii familiei Stark nu ajunge în siguranţă la Winterfell imediat după moartea lui Eddard Stark.    

2) Sansa Stark se căsătoreşte cu Joffrey Braratheon şi au un copil. În scrisoare, Martin scrie că Sansa "îşi va alege soţul şi copilul în detrimentul familie, o decizie pe care o va regreta mai târziu". Lucrurile nu au stat aşa, iar Sansa a scăpat de căsătoria cu moștenitorul tronului când a apărut Margaery Tyrell.    

3) Bătălia dintre Joffrey Baratheon şi Robb Stark. Martin rămâne fidel planului de a stârni prin moartea lui Ned Stark un război între cele două mari case, însă în scrisoare, Joffrey şi Robb se confruntă pe câmpul de luptă. Tânărul Stark este ucis de către Jaime şi Tyrion Lannister, iar acesta din urmă "asediază şi dă foc Winterfell-ului".

4) Jon Snow şi Arya Stark se îndrăgostesc. Martin îşi dorea ca cei doi "fraţi" să se îndrăgostească şi să sfârşească "măcinaţi" de dorinţă din cauza jurământului de celibat depus de Snow la Rondul de Noapte – "cel puţin până când secretul privind adevăraţii părinţi ai lui Jon Snow este dezvăluit în ultima carte". De asemenea, Jon Snow este obligat să le întoarcă spatele lui Bran, Catelyn şi Aryei când ajung la Zid, după distrugerea Winterfell-ului, forţându-i să fugă dincolo de Zid, unde sunt capturaţi de Mance Rayder şi se întâlnesc cu fiinţe supranaturale. "Magia lui Bran, Acul Aryey şi lupii străvechi îi vor ajuta să supravieţuiască", scria Martin. Traiectoria lui Bran pare să fi rămas aceeaşi şi în cărţi şi serial, însă fără a preveni catastrofele abătute asupra familiei sale.    

5) Şi Tyrion Lannister se îndrăgosteşte de Arya Stark. După ce îl îndepărtează pe Joffrey de pe Tronul de Fier, acesta este exilat şi trece de partea familiei Stark pentru "a se răzbuna pe fratele lui şi în timpul planului se îndrăgosteşte de Arya". S-ar fi născut o rivalitate între Tyrion şi Jon Snow. În varianta originală şi în seria HBO, Tyrion se apropie de Sansa, pe care o şi ia de soţie, iar după ce este acuzat că l-a otrăvit pe Joffrey şi şi-a ucis propriul tată, pe Tywin, evadează din Debarcaderul Regelui şi se aliază cu Daenerys Targaryen.            

6) Daenerys Targaryen invadează Westerosul mult mai repede. Chiar după ce îl pe Khal Drogo care îi ucide fratele. În scriptul original, Mama Dragonilor îl urăşte pentru acest lucru şi se răzbună. Apoi, Daenerys fuge şi descoperă trei ouă de dragon, care mai târziu îi permit să invadeze Cele Şapte Regate.    S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

7) Cei cinci norocoşi. Doar cinci personaje supraviețuiau până la final, anume Daenerys Targaryen, Jon Snow, Arya şi Bran Stark şi Tyrion Lannister, "care cresc şi se schimbă pe ei înşişi, dar şi lumea din jurul lor".

 

Citeşte mai multe despre:   Game of Thrones