Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Clătitele Ana Lugojana: Cea mai SAVUROASĂ rețetă veche din Banat!

Clătitele Ana Lugojana: Cea mai SAVUROASĂ rețetă veche din Banat!

Un articol de: B1.ro - 14 Feb 2020, 11:01
Monden

Dacă ai chef de un desert special, clătitele Ana Lugojana sunt soluția ideală. Iată cum se prepară.

BOMBĂ! ANTONIA A DAT VESTEA CEA MARE: FAMILIA ARE UN NOU MEMBRU! CEL DE-AL TREILEA COPIL AL CUPLULUI ESTE...(GALERIE FOTO)

Ingrediente

- 8 clătite pregătite după reţeta proprie

- 250 de grame de brânză de vaci

- 5 ouă

- 2 plicuri de zahăr vanilat

- 200 grame de smântâna dulce

- 250 de grame de zahăr

- un pumn de stafide

- unt pentru uns vasul

Opțional: coajă rasă de la 1 portocală

BOMBĂ! RĂZVAN SIMION, PRINS ÎN FAPT CU FOSTA NEVASTĂ! LIDIA BUBLE, ÎN STARE DE ȘOC

Cum se prepară

Brânza se amestecă cu un ou întreg, 50 de grame de zahăr, stafidele, puțină coajă rasă de portocală (opțional) şi un plic de zahăr vanilat. Se separă ouăle, galbenuşurile se mixează cu un plic de zahăr vanilat, 80 de grame de zahăr şi smântână.

Clătitele se umplu cu amestecul de brânză, se împachetează ca sarmalele şi se aşează într-un vas termorezistent uns cu unt, presărând fulgi de unt, scrie acasalaromani.ro.

Albuşurile se bat spumă tare, apoi se adaugă restul de 120 de grame de zahăr şi se continuă baterea până se dizolvă bine zahărul. Se toarnă peste clătite crema de gălbenuşuri şi smântână şi se acoperă cu bezea. Se dau la cuptor la 150 de grade până se caramelizează bezeaua.

Citeşte mai multe despre:   clătite
 
Loading...