Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Copiii români, campioni europeni la Hi5

Copiii români, campioni europeni la Hi5

Potrivit unui studiu realizat pentru Comisia Europeană, de EUKidsOnline,  63% dintre copiii români cu vârste între 13 și 16 ani și 29% dintre cei cu vârste între 9 și 12 ani au cont pe un site de socializare. Cu aceste procentaje tinerii din România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană la utilizarea Hi5, relatează Mediafax.

Studiul publicat luni arată că în Uniunea Europeană, 77% dintre adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani și 38% dintre cei între 9 și 12 ani au un cont făcut pe cel puțin o rețea de socializare.

Studiul arată că un sfert dintre copiii care au profil pe o rețea de socializare își fac publice datele personale pe aceste site-uri.

La nivelul UE, potrivit acestui studiu, Facebook este rețeaua favorită a tinerilor între 9 și 16 ani, cu o cotă de 57%.

Adolescenții români conduc clasamentul european la utilizarea Hi5, constituind 2% din numărul total de utilizatori ai site-ului.

În privința restricțiilor impuse de părinți, studiul arată că 52% dintre părinții copiilor români le permit acestora acces nelimitat la aceste site-uri "în orice moment", 35% dintre părinți interzic total această activitate copiilor, iar 13% permit copiilor doar acces parțial și supravegheat la rețelele de socializare.

"Tot mai mulţi copii utilizează site-urile de socializare în reţea, însă mulţi dintre ei nu îşi iau toate măsurile necesare pentru a se proteja online. Aceşti copii se expun astfel la multe pericole, devenind vulnerabili la abuzuri precum hărţuirea (cyberstalking) sau abuzul de încredere (grooming). Prin urmare, toate societăţile care administrează reţele de socializare trebuie să ia măsuri urgente pentru ca profilurile minorilor să nu poată fi accesate în mod automat decât de persoanele aflate în lista lor de contacte autorizate şi, de asemenea, să nu poată fi găsite cu ajutorul motoarelor de căutare. În plus, societăţile care nu au aderat încă la acordul privind «Principiile pentru reţele de socializare mai sigure aplicabile în UEA» sunt invitate să adere fără întârziere, pentru a garanta siguranţa copiilor”, a declarat Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene, responsabilă cu Agenda Digitală.
Citeşte mai multe despre:   Facebook,   rețea de socializare,   Comisia Europeana,   copii,   adolescenti,   studiu