Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Creatorul de modă John Galliano, suspendat de casa Dior după acuzaţiile de antisemitism

Creatorul de modă John Galliano, suspendat de casa Dior după acuzaţiile de antisemitism

Creatorul de modă John Galliano a fost suspendat de casa de moda Christian Dior, după ce fost implicat într-un scandal cu conotaţii antisemite la sfârşitul acestei săptămâni. Galliano ar fi adus injurii antisemite unui cuplu aflat la o masă alăturată, în restaurantul parizian în care se afla.
„Dior condamnă în mod ferm orice act de rasism sau antisemitism”, declară Sidney Toledano, preşedintele casei de modă, citat de Reuters.

„Aşteptând rezultatele anchetei, Christian Dior l-a suspendat pe John Galliano pentru comportamentul său”, a adăugat Toledano. Martorii citaţi de London Telegraf au confirmat acuzaţiile.

Pe de altă parte, potrivit unui alt martor ocular, citat de revista Vogue, cuplul este cel care l-ar fi insultat pe creatorul de modă, a cărui reacţie s-a datorat acestui gest. Scandalul a început la venirea poliţiei, iar gărzile de corp ale celebrităţii au sugerat rezolvarea situaţiei la secţia de poliţie.

„Nu a fost „săltat” de poliţie, totul s-a desfăşurat în linişte, cu calm. Nu am auzit spunând nimic anti-semit sau împotriva oricărei religii. A fost foarte calm”, declară martorul citat de Vogue.