Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cristina Bălan, mămă de gemeni cu Sindrom Down: ''Cum să gândești atât de obtuz încât să spui că dacă naști un copil special îl condamni la suferință?''

Cristina Bălan, mămă de gemeni cu Sindrom Down: ''Cum să gândești atât de obtuz încât să spui că dacă naști un copil special îl condamni la suferință?''

Un articol de: B1.ro - 25 Mai 2019, 16:52
Foto: totuldespremame.ro Monden

Cristina Bălan a fost blamată de unii pentru faptul că a ales să aducă pe lume doi copii cu sindromul Down, pe motiv că i-a condamnat astfel la o viață de chin. Nimic mai fals, susține artista, într-un interviu pentru totuldespremame.ro. Ea a povestit cât de mult își iubește fiii și ce viață fericită duc aceștia. Cristina a mai susținut că oamenii care o critică au propriile frustrări și suferințe și de aceea reacționează astfel.

”Eu am evitat să urmăresc reacţiile, pentru că nu vreau să mă încarc aiurea. Mulți au suferințele proprii și își varsă durerea în public, inconștient. Nu știu cum un om poate avea o garanție în ceea ce privește sănătatea copilului sau integritatea lui fizică. Nasc un copil la termen, sănătos, la un an jumate vezi că are autism. Ce faci? Îl arunci că este un rebut? Conform teoriei că l-ai făcut ca să îl chinui toată viața, și acel copil se va chinui. Doar că nu l-ai născut așa. Să nu mai vorbim de accidente, de copii născuți prematur care rămân cu tetrapareze spastice. Cunosc atâtea cazuri… Cum să ai o gândire atât de obtuză încât să spui că dacă faci un individ special, altfel, îl condamni la suferință? Dar poate el va inspira niște oameni, așa cum am văzut cu cel care nu are nici mâini, nici picioare, dar reușește cumva să joace tenis. Omul acela nu trebuia să se nască? Totul ține de nivelul de evoluție la care este fiecare individ, la nivelul de cunoștințe. Chiar și informat fiind, un om care nu e pregătit să asimileze, care nu are instrumentele necesare, nu pricepe şi gata. E ca și cum ai vrea să-l înveți pe un copil de cinci ani fracțiile.

De ce nu i-am omorât, de ce i-am condamnat la o viață de chin?, au întrebat unii. Veniți să vedeți ce viață de chin au copiii ăștia. Că de nu se distrează de dimineața până seara, pe cuvântul meu. Așa o viață de chin le-aș dori tuturor.

Și pot să spun cu mâna pe inimă: copiii mei nu vor face rău nimănui. Câţi pot să spună asta despre copiii lor? Asta apropo de ce întrebau unii, că de ce să aduci astfel de copiii pe lume, care nu aduc niciun beneficiu societății. Adică ce, trebuie să inventeze ceva fiecare om care se naște? Păi unii nu numai că nu aduc beneficii, dar fac rău, distrug mediul în care se află”, a declarat Cristina Bălan, într-un interviu pentru totuldespremame.ro.

Citeşte mai multe despre:   Cristina Bălan_2