Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cum arăta Georgeta Luchian Tudor, soția lui Tudor Gheorghe, în tinerețe

Cum arăta Georgeta Luchian Tudor, soția lui Tudor Gheorghe, în tinerețe

Un articol de: Maria Zărnescu - 27 Ian 2021, 16:45
Cum arăta Georgeta Luchian Tudor, soția lui Tudor Gheorghe, în tinerețe Foto: Teatrul Naţional Craiova / Facebook Monden

Georgeta Luchian Tudor și Tudor Gheorghe au trăit o frumoasă poveste de dragoste. Cei doi s-au căsătorit în 1974, iar mariajul lor a durat până când moartea a răpit-o pe cunoscuta actriță dintre noi, în data de 26 ianuarie 2021. Așa cum a povestit artistul în mai multe rânduri, Georgeta nu a fost niciodată o femeie geloasă, iar împreună, cuplul are un băiat, pe Adrian.

 

Soția lui Tudor Gheorghe a murit

 

Georgeta Luchian Tudor a murit la vârsta de 86 de ani, după cum a anunțat ieri Teatrul Național „Marin Sorescu”, din Craiova, la care aceasta activa.

„Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță cu tristețe plecarea la cele veșnice a actriței Georgeta Luchian Tudor, una dintre actrițele emblematice ale unei instituții pe care a slujit-o cu un talent ieșit din comun. Instituția este alături în aceste momente de soțul ei, artistul Tudor Gheorghe”, au anunțat reprezentanții Teatrului Naţional Craiova, într-o postare pe Facebook.

 

Georgeta Luchian Tudor, o femeie frumoasă pe tot parcursul vieții

 

Soția lui Tudor Gheorghe, Georgeta Luchian Tudor, a decedat la onorabila vârstă de 86 de ani. De-a lungul vieții, actrița s-a remarcat nu doar prin talentul incontestabil, ci și printr-o frumusețe și o eleganță demne de invidiat. Inițial și-a dorit să fie ziarist, așa cum au precizat chiar resprezentanții Teatrului Național de Craiova.

Născută la Brăila (6 septembrie 1934), Georgeta Luchian Tudor (numele de familie, Loch), a absolvit Institutul de Teatru în 1963, clasa profesor Ion Șahighian, asistenți David Esrig și Călin Florian. A dorit să fie ziaristă, dar teatrul a câștigat în ea una dintre actrițele de rasă, de a cărei noblețe artistică s-au bucurat generații de spectatori craioveni și nu numai. A debutat la Naționalul craiovean în rolul Fanchette, în spectacolul „Nunta lui Figaro” de Beaumarchais (1963). Farmec, gingășie, generozitate, așa a fost caracterizată în anii ce au venit (...) În noiembrie 2013, Teatrul Național a sărbătorit-o la împlinirea a 50 de ani petrecuți în lumea pe care a iubit-o atât, alături de colegii săi de scenă Leni Pințea-Homeag, Emil Boroghină, Valeriu Dogaru. Într-un ultim spectacol memorabil a interpretat rolul Alice Voinescu, cunoscuta intelectuală din perioada interbelică, în spectacolul “Alice nu știe să moară”, adaptare de Gheorghe Truță după jurnalul scriitoarei, în regia lui Mircea Cornișteanu. Este autoarea volumului de poezii, “Uneori femeile surâd” (Ed. Scrisul românesc, 2011). A plecat în această iarnă tristă, dar versurile sale, ca și amintirea unei actrițe depline, rămân: “Am fost întrebată de ce uneori femeile surâd. Şi am răspuns: pentru că plâng prea mult, în fiecare zi, pentru toate durerile lumii, nu numai pentru cele ale lor. Dar, doamnelor, domnişoarelor, pentru că este ziua noastră, vă doresc să surâdeţi mai mult, chiar şi atunci când vă doare inima… Pentru că surâsul e un balsam”, a precizat instituția pe Facebook.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Timp de 56 de ani, Georgeta i-a fost alături rapsodului Tudor Gheorghe, iar în toată perioadă mariajului, celebra actriță nu a fost niciodată o soție geloasă. Chiar a povestit în trecut că a ales întotdeauna să îi spună celebrului interpret cât este de liber. Soția lui Tudor Gheorghe a considerat mereu inutil să ții un bărbat cu forța.

„Nu am fost geloasă niciodată. Mereu i-am spus că uşile sunt deschise, pleacă şi nu se mai întoarce. Dacă e nevoie, deschidem şi geamurile. Degeaba ţii un om cu forţa. Nu mă enervează la el sau poate sunt prea multe lucruri şi nu am timp să le zic. Îmi doresc cel mai mult pe lumea asta să reînvie dragostea între români”, spunea soția lui Tudor Ghoerghe, în 2014, potrivit Spynews.ro.

 

Citeşte mai multe despre:   Tudor Gheorghe,   Georgeta Luchian Tudor