Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cum arăta Petre Roman în tinerețe. Fostul premier al României era printre cei mai doriți bărbați imediat după 1989

Cum arăta Petre Roman în tinerețe. Fostul premier al României era printre cei mai doriți bărbați imediat după 1989

Un articol de: Andrei Ștefan - 27 Noi 2020, 12:25
Cum arăta Petre Roman în tinerețe. Fostul premier al României era printre cei mai doriți bărbați imediat după 1989 Monden

Petre Roman, fostul premier al României, a împlinit 74 de ani în vara acestui an. Cu greu însă i se poate ghici vârsta, deoarece acesta se menține într-o formă de zile mari. În anii 1990, Petre Roman era printre cei mai doriți bărbați din țară.

 

Cum arăta Petre Roman în tinerețe

 

Politician, inginer și profesor universitar, primul-ministru al României între 1989 și 1991 a împlinit 74 de ani pe 22 iulie 2020.

Până la Revoluția din Decembrie 1989 Petre Roman era cunoscut pentru cariera sa universitară și ca specialist în fizica fluidelor și poluarea mediului. Acesta a participat direct, împreună cu tinerii revoluționari, la baricada din centrul Bucureștiului în zilele de 21 și 22 decembrie și tot în 22 decembrie Petre Roman pronunță, din balconul sediului Comitetului Central, prima Declarație contra dictaturii comuniste. Tot atunci devine membru al Consiliului Provizoriu al Frontului Salvării Naționale (CPFSN) constituit pentru coordonarea procesului revoluționar și instaurarea democrației.

După alegerile din mai 1990, este desemnat de președintele Ion Iliescu și votat de Parlament ca Prim Ministru al României, funcție pe care o deține până în octombrie 1991. La 29 iunie 1990, Petre Roman este ales Prim-ministru de către primul Parlament liber ales al României post-comuniste iar programul de guvernare a fost aprobat fără niciun vot împotrivă.

În prezent, Petre Roman este căsătorit Silvia Chifiriuc, mai tânără cu 25 de ani, cei doi împlinind 11 ani de căsătorie, având împreună un băiat.

Pentru a se menține în formă, Petre Roman spune că și-a făcut o rutină din a urca pe munte în fiecare săptămână.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

„În fiecare săptămână de 25 de ani fac câte o ascensiune pe munte, fie de la Sinaia; Bușteni; Predeal, Timiș. Asta a devenit o parte a vieții mele, sunt dependent de această ascensiune. Nu poate să treacă o săptămână fără să fac o aascensiune de 2,3,4, 5 ore, depinde de ce traseu mi-am ales. E o stare de energie foarte bună și pentru mine înseamnă și o capacitate sporită de creativitate, adică, ceea ce am de lucrat, de scris articole, studii, carți...", a povestit fostul premier al țării, în emisiunea "Star Magazin" de la Antena Stars.

În plus, fostul politician a declarat că este foarte atent la ce și cât mănâncă.

 

Ce avere are Petre Roman

 

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Roman primeşte anual zeci de mii de lei de la statul român.

Fostul premier Petre Roman menţionează în declaraţia de avere o singură locuinţă în Voluntari, trei maşini, tablouri de 20.000 de euro, precum şi 48.000 de euro şi 68.000 de dolari.

Politicianul menţionează că are o locuinţă de 202 metri pătraţi în Voluntari, cumpărată în anul 2010. Acesta mai precizează că nu deţine niciun teren, dar are trei maşini, o Honda şi o Lancia din 2006, precum şi un Land Rover, cumpărat în 2011.

Petre Roman a mai declarat bijuteriile soţiei, în valoare de 2.000 de euro, dar şi tablouri de 20.000 de euro.

Citeşte mai multe despre:   Petre Roman,   fost premier