Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cum a făcut Becali bani CU BASCULANTA sau cum a dat Copos LA LOPATĂ pentru primul MILION DE DOLARI din viață! Povești fabuloase despre BOGAȚII ROMÂNIEI

Cum a făcut Becali bani CU BASCULANTA sau cum a dat Copos LA LOPATĂ pentru primul MILION DE DOLARI din viață! Povești fabuloase despre BOGAȚII ROMÂNIEI

Un articol de: B1.ro - 11 Mar 2019, 11:39
Cum a făcut Becali bani CU BASCULANTA sau cum a dat Copos LA LOPATĂ pentru primul MILION DE DOLARI din viață! Povești fabuloase despre BOGAȚII ROMÂNIEI Monden

O serie de nume sonore dintre actualii bogați ai României au pus bazele primului milion de dolari din viață, cu banii strânși cu frica de regimul comunist, scrie Libertatea.

CÂT DE CUMPLIT! CINE SUNT ROMÂNCELE CELEBRE GĂSITE MOARTE ÎNTR-UN LAC DIN PARIS (GALERIE FOTO)
„M-a prins Revoluția cu vreo 600.000 de lei în carcasa ușii de la mașină. Dădeam tapițeria jos și-i ascundeam acolo. Cum naiba să-i ții în casă?! N-aveai ce face cu banii, că nu puteai călători. Cum s-a dat drumul la granițe după Revoluție, am plecat în Turcia, apoi în vară la Coppa del Mondo în Italia”, a povestit Borcea, care se lăuda că făcea zeci de mii de lei pe zi din bișnița cu butelii.
CARMEN HARRA A AVUT DREPTATE! ADIO, MAESTRE! A MURIT ÎNAINTE DE A ÎMPLINI VÂRSTA DE 60 DE ANI! ROMÂNIA, ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)
Un alt exemplu este Gigi Becali, care a lucrat inițial ca lăcătuș mecanic la ICCE, pe platforma Băneasa, apoi paznic la vane şi robineţi, la subsolul clădirii. În orice caz, momentul prăbușirii de regim din 1989 l-a prins pe actualul finanțator FCSB cu trei milioane de lei. La acea vreme, scrie publicația, suma era una enormă, iar banii erau pitiți în pământ, pentru că era un adevărat pericol să ai asemenea sume în casă.
E CRIMA SECOLULUI! ȘI-A OMORÂT SOȚIA SI CEI DOI COPII! INCREDIBIL CE I-A FĂCUT ÎNAINTE DE A O STRANGULA! IMAGINI DE COȘMAR (GALERIE FOTO)
„Aduceam blugi, tricouri și îmbrăcăminte cu tirurile din Turcia și le băgam în angrouri. Într-o seară, după ce-am strâns banii, i-am adus cu basculanta în curte, i-am descărcat și am pus o folie peste, mi-era să nu plouă peste noapte pe ei”, s-a confesat Becali referitor la afacerile de după Revoluție.

Libertatea reamintește că Ion Țiriac este singurul prezent și-n 2019 în topul Forbes al bogaților lumii, în condițiile în care este pe locul 1.818, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. Ei, bine, primii bani i-a făcut practic tot din bișniță.

„Prima dată am pus mâna pe rachetă la 15 ani. Peste doi ani jucam deja în Cupa Davis. Am fost un sportiv bun, dar n-am avut niciun talent. Eram un jucător bun de ping-pong şi în echipa olimpică de hochei. Trecerea de la hochei la tenis s-a produs în 1964. Una dintre puţinele mele calităţi este că ştiu când să mă opresc. Aşa că m-am apucat de tenis. De ce? Din motive comerciale. În primul rând puteam circula şi câştiga 15 dolari pe săptămână. Vindeam coniac în Rusia şi mă întorceam cu ceasuri pe care le vindeam de cinci ori mai scump în România”, a mărturisit Ion Țiriac, acum ceva ani.

Nu în ultimul rând, Libertatea vorbește despre cazul George Copos. Fostul finanțator al Rapidului, membru marcant al Uniunii Tineretului Comunist, a fost și gestionar la Institutul pentru Cercetări Informatice, ajungând astfel prieten la cataramă cu Nicu Ceaușescu, după care a fost profesor de sport la Liceul Industrial nr. 32 din Capitală, actualul „Jean Monnet”, unde erau înmatriculați copiii ștabilor comuniști. 

Ținea și el bancnotele albastre cu chipul lui Nicolae Bălcescu printre romanele vremii, într-o locuință din zona Dorobanți. Vreo sută de mii de lei. Cu un împrumut de 25.000 de dolari în baza Decretului 54 dat de Petre Roman în aprilie 1990 privind libera inițiativă, Copos a deschis prima cofetărie „Ana”, mai scrie libertatea.ro.

„Mi-am lăsat sângele tot învârtind la lopată să nu se întărească șapa până vin „meșterii” luni dimineață, ca să amenajăm magazinul, fiindcă mașina mi-a adus materialul duminica, atunci când oamenii erau liberi”, s-a confesat peste ani Copos. 

Citeşte mai multe despre:   Gigi Becali,   Ion Tiriac,   George Copos