Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden CUM ÎȚI DAI SEAMA CĂ AI MENINGITĂ? Iată SIMPTOMELE care îți dau semne că TREBUIE să mergi URGENT la MEDIC

CUM ÎȚI DAI SEAMA CĂ AI MENINGITĂ? Iată SIMPTOMELE care îți dau semne că TREBUIE să mergi URGENT la MEDIC

Un articol de: B1.ro - 18 Apr 2019, 15:12
Monden

Iată tot ce trebuie să știi despre meningită, în urma căreia poți chiar și muri dacă nu ești tratat la timp!

Meningita apare, de obicei, la copii, adolescenți și adulți tineri, dar și oamenii în vârstă și cei care au probleme de sănătate sunt supuși riscului de a face boala. Există două tipuri de meningită, potrivit webmd.com: meningita virală, care nu provoacă probleme grave, și cea bacteriană, care poate duce și la deces.

Meningita virală este cauzată de viruși, iar cea bacteriană, de bacterii, însă în cazuri rare, poate fi provocată și de alte organisme sau medicamente. Acești germeni pot trece ușor de la o persoană la alta, prin tuse, strănut ori contact apropiat, așa că boala este contagioasă.

Simptomele meningitei

Cele mai comune simptome în rândul adolescenților și adulților tineri sunt: o înțepătură și o durere a gâtului, mai ales când încearcă să își ducă bărbia la piept, febră, durere de cap, vomă, stare de somnolență sau crize. 

Copiii, adulții în vârstă și persoanele cu probleme medicale se pot confrunta cu alte probleme. Astfel, bebelușii vor fi morocănoși și vor refuza să mănânce, vor plânge când vor fi ținuți în brațe, iar în unele cazuri, pot avea iritații pe piele. La copii, simptomele pot fi confundate cu cele ale unei răceli, pot tuși și pot avea probleme de respirație. 

Adulții în vârstă și oamenii cu probleme de sănătate pot avea doar o ușoară durere de cap și febră. Simptomele mai puțin cunoscute ale meningitei presupun durere și slăbiciune musculară, senzații ciudate, precum furnicături, sensibilitate a ochilor și intoleranță la lumina puternică sau iritații pe piele. 
 

 
 
 
Loading...