Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cum să faci cea mai bună pască de Paști

Cum să faci cea mai bună pască de Paști

Un articol de: B1.ro - 26 Apr 2019, 10:56
Monden

Crestinii au mai multe preparate traditionale pe care le pregatesc pentru sarbatorile Pascale. Fiecare are o simbolistica aparte.

ȘOC LA PRO TV! FANII LUI CABRAL SUNT ÎN LACRIMI! "S-A SINUCIS CU O STICLĂ!" IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

De exemplu, pasca reprezinta mormantul sau scutecul Mantuitorului si este unul dintre perparatele care ar trebui sa se regaseasca pe masa de Pasti a oricui. 

INCENDIAR! LOREDANA CHIVU S-A POZAT GOALĂ ÎN DORMITOR! IMAGINI NECENZURATE AU AJUNS PE INTERNET (GALERIE FOTO)

Pasca se prepara in mod traditional in ajunul Invierii, reteta traditionala fiind asemanatoare cu cea a cozonacului.

Mod de preparare

NOAPTE NEBUNĂ CU IULIA VÂNTUR! SALMAN KHAN, ÎN AL NOUĂLEA CER! IMAGINEA I-A ÎNNEBUNIT PE INDIENI (GALERIE FOTO)

Aluatul:
Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul.
Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider.

Umplutura:
Branza o rupem bucatele cu mana si o punem in robot.
Ouale le mixam impreuna cu albusurile, un praf de sare si le punem peste branza.
Adaugam zaharul si dam totul prin robot pana consistenta devine cremoasa si o rasturnam intr-un bol.

Incorporam cu o lingura mascarponele, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, stafidele (oprim cateva pentru decor) si la final putin gris.

Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia de aluat acoperind si marginile tavei.

COȘMAR ÎN TELEVIZIUNE! RUGĂCIUNI PENTRU GABRIELA CRISTEA! ARE ACELEAȘI PROBLEME CA ANDREEA BĂLAN! TAVI CLONDA E LA PĂMÂNT (GALERIE FOTO)

O intepam cu furculita, punem umplutura si o nivelam.

Batem un ou spuma, cu un pensonas ungem pasca, iar deasupra din stafidele oprite facem o cruce.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute, pana pasca este bine coapta iar deasupra are o culoare rumena frumoasa.

O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca.

Sa aveti pofta!

sursa: gustos.ro

 
 
 
Loading...