Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Au dat buzna peste el în timp ce era cu amanta! Chiar dacă a făcut Mica Unire, Cuza a avut parte de o imensă umilință!

Au dat buzna peste el în timp ce era cu amanta! Chiar dacă a făcut Mica Unire, Cuza a avut parte de o imensă umilință!

Un articol de: B1.ro - 24 Ian 2020, 10:43
Au dat buzna peste el în timp ce era cu amanta! Chiar dacă a făcut Mica Unire, Cuza a avut parte de o imensă umilință! Monden

Alexandru Ioan Cuza, cel care a făcut Unirea Principatelor Române, a fost umilit în ultimul hal! Complotiștii au dat buzna peste el, în timp ce era în pat cu amanta lui, sub același acoperiș sub care dormea și soția acestuia.

CUTREMUR MONDEN! ANAMARIA PRODAN A FĂCUT ANUNȚUL: REGHECAMPF E ISTORIE! NU SE MAI POATE FACE NIMIC (GALERIE FOTO)

În seara de 10 februarie 1866, după ce domnitorul a luat cina cu soția sa, Elena Cuza, Alexandru Ioan Cuza o primește la el pe amanta lui, Maria Obrenovici. Aceasta a venit la Palatul Domnesc cu un grup de cartofori și organizează un joc de whist pentru al împiedica în felul acesta pe domnitor să iasă în căutare de distracții în altă parte, după cum știa că îi este obiceiul.

A MURIT! CARMEN HARRA A AVUT DREPTATE! ''ŞTIAM CĂ NU VA DEPĂŞI VÂRSTA DE 60 DE ANI''

După ce trec orele, iar data din calendar se schimbă în 11 februarie, cei doi îndrăgostiți, după ce se iubesc, adorm dezbrăcați. Fiind încă în lumea viselor, Cuza se trezește brusc cu un pistol la cap, iar impactul și rapiditatea evenimentul îl împiedică pe domnitor să pună mâna pe propriul său pistol, așezat pe noptieră. Unul dintre conspiratori își scoate mantaua și o acoperă pe Maria Obrenovici, ca să se poată îmbrăca, potrivit antena1.ro.

CUTREMUR MONDEN! ANAMARIA PRODAN A FĂCUT ANUNȚUL: REGHECAMPF E ISTORIE! NU SE MAI POATE FACE NIMIC (GALERIE FOTO)

În jurul orei 04.00,evenimentul este consumat. Documentul abdicării fusese conceput de Ion Ghica şi C. A. Rosetti, cu următorul conţinut: „Noi, Alexandru loan I, conform dorinţei naţiunii întregi şi angajamentului ce am luat la suirea mea pe Tron, depun astăzi 11(23) Fevruarie 1866, cârma guvernului în mâna unei Locotenente Domneşti şi a Ministerului ales de popor”.

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Ioan Cuza,   Maria Obrenovici,   Elena Cuza