Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Dave Prowse, actorul care l-a jucat pe Darth Vader în saga „Războiul Stelelor”, s-a stins din viață la 85 de ani

Dave Prowse, actorul care l-a jucat pe Darth Vader în saga „Războiul Stelelor”, s-a stins din viață la 85 de ani

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Noi 2020, 10:31
Dave Prowse, actorul care l-a jucat pe Darth Vader în saga „Războiul Stelelor”, s-a stins din viață la 85 de ani Monden

Dave Prowse, sportivul care devenit actor, cunoscând succesul după ce l-a jucat pe Darth Vader în trilogia originală Star Wars, s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani, anunță BBC.

 

Dave Prowse, actorul care l-a jucat pe Darth Vader, a murit la 85 de ani

 

„Fie ca Forța să fie cu el pentru totdeauna!”, a spus agentul său, Thomas Bowington, care a făcut anunțul trist, fără să dea amănunte despre cauze.

Dave Prowse, culturist de profesie, a fost distribuit în rolul lui Darth Vader datorită fizicului său impresionant, măsurând 1,98 m înălțime și cântărind 118 kilograme.

Regizorul George Lucas îl remarcase încă din 1971, în filmul „Portocala Mecanică”, unde acesta jucase un rol de bodyguard. Prowse a fost chemat la o audiție pentru rolurile lui Darth Vader și Chewbacca, în primul film Star Wars din trilogia veche, din 1977: „Episodul IV - O Nouă Speranță”. 

Sportivul l-a ales pe Vader în locul lui Chewbacca pentru că „întotdeauna îți rămân în memorie băieții răi”.

Pentru că accentul său britanic nu se potrivea cu personajul, vocea lui Vader a fost dublată de actorul James Earl Jones.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

După rolul din Star Wars, acesta a mai apărut în „James Bond - Casino Royale”, „Doctor Who” și alte producții cinematografice.

În 2000, Prowse a primit Ordinul Imperiului Britanic pentru o campanie de conștientizareîn care îi învăța pe copii să traverseze strada.

Citeşte mai multe despre:   Darth Vader,   Star Wars