Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Designerul John Galliano şi-a concediat avocatul în procesul în care este acuzat de antisemitism

Designerul John Galliano şi-a concediat avocatul în procesul în care este acuzat de antisemitism

Designerul britanic John Galliano, fostul creator de modă al casei Dior, şi-a concediat avocatul cu puţin timp înainte de începerea procesului în care acesta este acuzat de antisemitism şi rasism, după ce ar fi făcut o serie de comentarii cu caracter antisemit la adresa unui cuplu într-un bar din Paris, informează Daily Mail.

Designerul în vârstă de 50 de ani a fost suspendat din funcţie de către casa de modă Dior la începutul acestui an, după ce a fost acuzat de o serie de remarce rasiste.

Avocatul Stephane Zerbib, cetățean de origine evreiască, a fost concediat de creatorul de modă cu doar câteva săptămâni înainte de începerea procesului.

Galliano, care a primit titlul de Designerul britanic al anului de patru ori până acum, a fost arestat în luna februarie într-un cartier din Paris după ce a insultat în mod voit o femeie de origine evreiască şi pe prietenul de origine asiatică al acesteia, în timp ce aceştia se aflau într-un bar.

Un videoclip filmat în luna decembrie a anului trecut într-un alt local a alimentat criticile la adresa lui Gilliano, care se adresa unor italience spunându-le: „Oamenii ca voi ar trebui să moară, mamele voastre, strămoşii voştri ar trebui gazaţi cu toţii. Îl iubesc pe Hitler”.

De asemenea, creatorul de modă a fost surprins insultând o femeie în vârstă de 35 de ani, numind-o „evreică mizerablă” cu „sprâncene urâte şi simţ estetic graoznic”.

Casa Dior a condamnat comportamentul lui Galliano şi a refuzat să îi ia apărarea, suspendându-l totodată din funcţie.

Galliano a fost eliberat pe cauţiune, acuzat fiind de insulte publice referitoare la origine, orientări religioase, rasă şi etnie.

Citeşte mai multe despre:   proces,   rasism