Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Dezvăluiri despre Elena Ceaușescu. Soția lui Nicolae Ceaușescu își teroriza angajații. ”Era o afurisită”

Dezvăluiri despre Elena Ceaușescu. Soția lui Nicolae Ceaușescu își teroriza angajații. ”Era o afurisită”

Un articol de: Catinca Giosanu - 17 Iun 2020, 09:05
Dezvăluiri despre Elena Ceaușescu. Soția lui Nicolae Ceaușescu își teroriza angajații. ”Era o afurisită” Monden

Nu a fost niciodată un secret faptul că Elena Ceauşescu le făcea viaţa grea angajaţilor. De-a lungul timpului au apărut tot felul de povești despre cuplul dictatorial.

Soția dictatorului le făcea viață grea tuturor femeilor ce se aflau în prejma ei. Elena Ceaușescu a avut multe antipatii şi a luat decizii radicale ori de câte ori nu i-a plăcut o reprezentantă a sexului frumos. Tocmai de aceea, femeia era indicată drept un adevărat monstru printre angajați, informează Fanatik.ro.

 

 

Elena Ceauşescu își teroriza subordonații

 

 

Dumitru Burlan, fost ofițer de Securitate și sosie a lui Nicolae Ceaușescu a vorbit despre acest subiect într-o ediție a emisiunii ”Sinteza Zilei”. 

Colonelul român de securitate a descris-o pe soția lui Nicolae Ceaușescu ca pe o femeie care își teroriza subordonații. Acesta a povestit ce se întâmpla în casa familiei Ceaușescu, în intimitatea cuplului dictatorial, acolo unde, Elena Ceaușescu se pare că domina totul. Femeii îi plăcea să dețină controlul la absolut orice.

„Femeile de serviciu erau, pur și simplu, terorizate de Elena Ceaușescu, acesta făcând tot posibilul pentru a se asigura că munca este dusă la îndeplinire în cele mai bune condiții și… fără scăpări. De pildă, punea câte o frunză sub covor, pentru a vedea dacă praful a fost eliminat și de acolo. ”Băga frunze sub covor să vadă dacă face curat”, a dezvăluit fostul ofițer de Securitate.Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

Dumitru Burlan a subliniat că Elena Ceaușescu era o femeie ”afurisită”. Fostul ofițer și-a adus aminte de modul în care dictatoarea îi punea la încercare pe angajații ei. Bărbatul susține că, la un moment dat, o fată ar fi găsit în cadă o bucățică de scotch.

Aceasta ar fi fost pusă în cada din baie, tocmai pentru a putea verifica cu ușurință dacă femeia de serviciu a curățat cada așa cum trebuia să o facă.

„Eu răspundeam de tot personalul lor. Elena era afurisită. O fată mi-a spus că a găsit în cadă o bucățică de scotch.

Ea lipea acel scotch să vadă dacă femeia de serviciu spală cada peste tot”, a mai spus ofițerul Burlan.

De asemenea, colonelul Burlan a mărturisit care erau atribuțiile sale atunci când a devenit sosia lui Nicolae Ceaușescu.

 

 

Elena Ceaușescu o ura de moarte pe actriţa Violeta Andrei

 

 

Soţia dictatorului nu a putut să o suporte pe frumoasa artistă şi a făcut tot posibilul să o excludă din producţiile cinematografiei româneşti şi mai ales din televiziune, după cum relatează Spynews.ro

Actriţa nu a ştiut niciodată care era motivul antipatiei. Violeta Andrei a mărturisit că nu a vorbit cu Elena Ceauşescu, singurele interacţiuni fiind strângerile de mână. 

"Pe Elena Ceauşescu n-am cunoscut-o, n-am vorbit niciodată cu ea, am dat mâna, atâta tot. Ea mă ura, pur şi simplu, eram persona non grata. Şi m-a urât toată viaţa, pur şi simplu. Pentru mine, Elena Ceauşescu a fost un coşmar care m-a urmărit aproape 20 de ani", a declarat actriţa Violeta Andrei, potrivit sursei citate anterior. 

La vreme respectivă, actriţa era soţia Ştefan Andrei, Ministru de Externe în cabinetul Ceauşescu. Soţul actriţei a avut şi el, de-a lungul timpului, o ipoteză pentru ura pe care soţia dictatorului i-o purta Violetei. Bărbatul susţine că motivul discordiei a fost chiar nunta lui cu Violeta Andrei. Familia Ceuşescu şi-l dorea ca ginere, iar nunta celor doi a încurcat socotelile matrimoniale.

În prezent, actriţa în vârstă de 78 de ani locuieşte la Snagov, în vila pe care soţul ei a ridicat-o la începutul anilor '90.

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Elena Ceausescu