Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Documentarul despre cântăreața Amy Winehouse, în cinematografele din România, din 18 septembrie

Documentarul despre cântăreața Amy Winehouse, în cinematografele din România, din 18 septembrie

Un articol de: - 28 Aug 2015, 18:27
Documentarul despre cântăreața Amy Winehouse, în cinematografele din România, din 18 septembrie Foto: amywinehouseforever.org Monden

Filmul "Amy", regizat de Asif Kapadia, care spune povestea din spatele scenei a cântăreţei Amy Winehouse, va avea premiera în cinematografele din România pe 18 septembrie. Pentru realizarea documentarului, regizorul Asif Kapadia a folosit imagini de arhivă şi piese care nu au mai fost făcute publice.

Este vorba despre "fata din spatele numelui Amy Winehouse", informează un comunicat citat de Mediafax.

"A fost cu adevărat interesant să facem acest film. Foarte mulţi oameni au fost emoţionaţi când au văzut-o pe Amy fericită în copilărie şi la început de adolescenţă. Pentru că nu au avut ocazia să o vadă niciodată fericită. Au fost oameni care au plâns văzând-o aşa. I-am auzit spunând: «N-am ştiut că a fost fericită.» Ei au crezut că a fost nefericită şi confuză întreaga viaţă. Adevărul este că era uimitoare, inteligentă, atât de specială! Într-un interval scurt de timp, a trecut dintr-o parte în cealaltă. Toţi cei cu care am vorbit sunt încă şocaţi de dispariţia ei, încă nu şi-au revenit. Erau furioşi, sufereau şi nimeni nu îi asculta. În intimitate, aveau cu toţii această suferinţă care îi măcina, pentru un om pe care l-au iubit, un om pe care îl vedeau că se distruge public, însă nimeni nu îi asculta. Nimeni nu a oprit asta, nimeni nu a oprit-o să se urce pe scenă. Era o persoană uimitoare. Şi ce trist, să ai o astfel de viaţă! Primul ei album a apărut când ea avea 18 ani, cel de-al doilea la 21-22 de ani, iar apoi... nimic creativ. E absurd. Cum e Amy? Amy e foarte inteligentă, e specială. E genul acela de om pe care ai vrea să-l ai în preajmă. Când am văzut-o cum era în copilărie, atât de obişnuită şi atât de împăcată cu ea, a fost o surpriză pentru mine. Sunt mulţi oameni apropiaţi de Amy, care ţineau la ea cu adevărat, dar nu arătau asta pentru că persoana pe care o vedeau pe ecran trimitea mesaje extrem de negative şi nu semăna deloc cu ce ştiau ei despre ea. Pur şi simplu nu înţelegeau ce i se întâmplă. Erau blocaţi, nu puteau ajunge la ea. Nici măcar nu-i puteau da un telefon. Ea nu avea telefon. Nimeni nu se putea apropia de ea. Ei sunt cei cu care am vrut să vorbesc, într-un fel, acest film este pentru ei", a declarat Asif Kapadia, regizorul filmului.

Realizatorii cred că "Amy" este un film despre dragoste: "Este o persoană care vrea să fie iubită", spune Kapadia, "cineva care are nevoie de dragoste şi nu are parte de ea întotdeauna."
"Adesea, cei care aveau grijă de ea au încercat să îi ofere afecţiune, dar ea îi respingea. Era o persoană complexă şi inteligentă. «Amy» este un film despre dragoste".

Filmul a stârnit multe controverse, iar recenziile apărute în presa internaţională îi apreciază calitatea.

Amy Winehouse a decedat în urma unei intoxicaţii cu alcool, în iulie 2011, la vârsta de 27 de ani.

Citeşte mai multe despre:   Amy Winehouse