Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden E LEGE, în România! Se dau 8.000 de lei de la stat! VEȘTI excelente pentru ROMÂNI

E LEGE, în România! Se dau 8.000 de lei de la stat! VEȘTI excelente pentru ROMÂNI

Un articol de: Ramona Zaharia - 24 Feb 2020, 09:36
Monden

Ministrul interimar al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că 200.000 de gospodării, care în momentul de faţă sunt încălzite cu combustibil solid, vor fi conectate la rețeaua de gaze naturale. Ministrul a declarat că acest lucru este asumat prin programul de guvernare.

Ministrul interimar a declarat că începând cu 15 mai va fi lansat lansat apelul de proiecte privind implementarea Programului naţional de introducere a gazelor naturale şi că racordarea efectivă a gospodăriilor va fi considerată cheltuială eligibilă.

„Acele racorduri de care astăzi se vorbeşte, care sunt foarte scumpe şi care îngreunează capacitatea de plată a consumatorului, sunt trecute ca eligibile în cadrul proiectelor şi am luat în calcul o astfel de perspectivă, pentru ca să nu existe un blocaj în racordurile gospodăriile la reţeaua de gaze care urmează a se înfiinţa.

Costul estimativ al racordării, în jur de 8.000 de lei. Şi, da, este analizat şi e luat în calcul ca şi cheltuială eligibilă, ca să facilităm cât mai mult racordul, pentru cât mai mulţi consumatori la reţeaua de gaz”, a arătat ministrul în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.
Ministrul a precizat că în cadrul şedinţei de guvern a fost aprobat calendarul de implementare a programului naţional de introducere a gazelor naturale în localităţile care sunt încălzite cu combustibil solid şi lichid.

El a adăugat că în zilele următoare va fi depusă prima notificare la Ministerul Mediului pentru evaluarea impactului asupra mediului.

„Începând cu data de 15 mai 2020, vor avea posibilitatea autorităţile locale să depună cereri de finanţare pentru obţinerea acestei finanţări. (…) Termenul a fost calculat ţinând cont de procedura de mediu pe care o avem de parcurs pentru ca să se poată modifica Programul Operaţional”, a explicat ministrul, conform Agerpres.

Boloş a declarat că acest proiect a fost asumat prin programul de guvernare.

„Este aşteptat de mare parte a populaţiei, care se află în situaţia aceasta, în care locuinţele sunt încălzite cu combustibil solid. Programul sprijină introducerea şi înfiinţarea reţelelor de gaze naturale pentru rezolvarea acestei probleme, a locuinţelor încălzite cu combustibil solid. Valoarea programului naţional este de 200 de milioane de euro şi numărul de gospodării estimat pe care îl avem în momentul de faţă este de 200.000 de gospodării”, a precizat el.