Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Elizabeth Taylor, parte a epocii de aur de la Hollywood

Elizabeth Taylor, parte a epocii de aur de la Hollywood

Elizabeth Taylor a fost o actriță englezo-americană recunoscută pentru talentul actoricesc, frumusețe cât și pentru numeroasele căsnicii prin care a trecut.

Institutul American de Film a plasat-o pe locul șapte într-un top al legendelor feminine, considerând că actrița a fost o parte importanță a așa zisei epoci de aur de la Hollywood, dintre anii 1920-1950.

Taylor s-a născut în Londra din părinți americani, aceasta alegând în 1965 să renunțe la cetățenia americană pentru a își proteja veniturile de instituțiile fiscale din Statele Unite. Cererea ei a fost refuzată pe motiv că nu a dus la bun sfârșit jurământul de renunțare.

Actrița a primit primul său rol în 1945, jucând în filmul “There’s One Born Every Minute”. Elizabeth Taylor a avut o carieră fulminantă ce a cuprins peste 50 de filme, unele dintre ele, cum ar fi Cleopatra, ajungând puncte de referință în cinematografia mondială.

Elizabeth Taylor, în Cleopatra


Aceasta a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în 1961 pentru rolul din "Butterfield 8". Taylor a reușit să repete performanța în 1966 când a câștigat cel de-al doilea Oscar din carieră pentru rolul din filmul "Who's afraid of Virginia Woolf?".

Elizabeth Taylor, câștigătoare Oscar în 1961


În ceea ce privește viața personală, nici aceasta nu a fost lipsită de scenarii actoricești. Taylor a fost căsătorită de opt ori cu șapte bărbați.

În 1980 actrița a recunoscut că suferă de alcoolism însă imediat a început un tratament de dezintoxicare, eventual scăpând de această boală.

Elizabeth Taylor a avut mai multe probleme de sănătate de-a lungul anilor, cum ar insuficiența cardiacă. Din cauza acestei probleme a fost internată în spital în februarie și ținută pentru tratament și monitorizare.

Celebra actriță a murit, miercuri, la centrul medical Cedars-Sinai, la vârsta de 79 de ani.

Citeşte mai multe despre:   filme porno,   Hollywood,   cinematografie,   murit