Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Elton John apără drepturile homosexualilor din Ucraina: A fi tolerant nu este doar corect moral ci pentru această țară este cel mai isteţ lucru

Elton John apără drepturile homosexualilor din Ucraina: A fi tolerant nu este doar corect moral ci pentru această țară este cel mai isteţ lucru

Un articol de: B1 TV - 13 Sep 2015, 13:49
Elton John apără drepturile homosexualilor din Ucraina:  A fi tolerant nu este doar corect moral ci pentru această țară este cel mai isteţ lucru Monden
Elton John a apărat drepturile homosexualilor din Ucraina. Cântărețul britanic a îndemnat la toleranţă față de comunitățile homosexuale, bi sau transsexuale.
Homosexualitatea, care era pedepsită de lege în URSS, continuă să fie stigmatizată în Ucraina, informează B1 TV.

”Cu mare tristețe vă spun că aici, în acest oraș, în această vară, o simplă și modestă Gay Pride a trebuit să fie organizată într-un loc secret pentru a evita ca unii să o tulbure și să fie violenți cu manifestanții. Marșul a durat în total zece minute, iar violențele cam o oră”, a afirmat artistul.

Prima Gay Pride din istoria Ucrainei a avut loc în 2013. Anul următor a fost anulată, poliția refuzând să asigure securitatea manifestanților. La ea au participat circa o sută de militanți, iar timp de zece minute opozanții au aruncat cu pietre și gunoi. Peste zece persoane au fost rănite în timpul violențelor.

Elton John, care crește alături de soțul său doi copii născuți de o mamă purtătoare, a făcut un apel ca autoritățile să inițieze un dialog pentru promovarea drepturilor homosexualilor.

”Vă implor, protejaţi drepturile oamenilor. Ei merită. A fi tolerant nu este doar corect moral ci pentru Ucraina este cel mai isteţ lucru”, a mai spus Elton John.

Extrem de popular în Ucraina, Elton John a vrut în 2009 să adopte un băiețel din această țară, însă autoritățile l-au împiedicat, legea neautorizând adopția de către străini decât în cazul cuplurilor heterosexuale căsătorite.