Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Emil Luca, finalist la "Românii au talent", închis pentru ucidere şi braconaj

Emil Luca, finalist la "Românii au talent", închis pentru ucidere şi braconaj

Nu toată lumea se bucură de calificarea în finala concursului "Românii au talent" a soţilor Viorica şi Emil Luca. Părinţii băiatului ucis în timpul unei partide ilegale de vânătoare de Emil Luca consideră că locul acestuia nu este în cadrul unei emisiuni televizate, ci este în închisoare, notează Adevărul.

În urmă cu nouă ani, pe 15 aprilie, Emil Luca,  pe atunci primar al comunei clujene Feleacu, aflat la vânătoare cu un consătean, a împuşcat din greşeală în cap un copil în vârstă de 13 ani. Emil Luca a făcut aproape un an închisoare pentru ucidere din culpă şi braconaj, iar acum este cunoscut în toată ţara, după ce s-a calificat în finala concursului "Românii au talent". "A fost eliberat condiţionat din închisoare la 4 aprilie 2003", a declarat judecătorul Lucian Marian, citat de sursa menţionată.

Familia îndoliată nu este mulţumită de pedeapsa pe care a primit-o Emil Luca şi spune că ar trebui să plătească mai mult pentru fapta săvârşită "Zsolt aduna iarbă pentru iepuri când s-a întâmplat. Am auzit cu urechile mele trei împuşcături, apoi Emil a trecut pe lângă mine şi nu mi-a zis ce s-a întâmplat", a precizat mama băiatului.

Mai mult, mama tânărului băiat este mâhnită de faptul că familiei Luca i se face "publicitate" în ziarul bisericii reformate din Gheorghieni şi de faptul că cei doi părinţi nu au fost despăgubiţi "Ne-au dat 500 de lei la înmormântare, din care 300 a fost sicriul. Ne-au dat şi ţuica pentru pomană", mărturiseşte Ecaterina Varadi, mama supărată.

Emil Luca a spus că regretă momentul accidentului, că şi-a ispăşit pedeapsa şi că a ajutat cât a putut familia Varadi: "Am discutat şi cu sora şi cu fratele băiatului despre despăgubiri. Le-am făcut înmormântarea. De înviat, nu-l pot învia. Mi-au cerut sute de milioane de lei. Am zis că mai bine fac puşcărie".

Potrivit cotidianului Adevărul, Emil Luca dansează încă din şcoala generală şi a fost în turnee de dans în toată ţara, dar şi în străinătate. A muncit la Combinatul de Utilaj Greu din Cluj, iar în paralel a fost şi instructor de dans la ansamblul folcloric "Cununa Transilvană" al U.T.C.

Urmăreşte aici familia Luca la "Românii au talent".

Citeşte mai multe despre:   ucidere din culpa,   inchisoare