Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Emisiunea “Condamnații” cu Adriana Stoicescu: Povestea unui condamnat pentru furt

Emisiunea “Condamnații” cu Adriana Stoicescu: Povestea unui condamnat pentru furt

Cele mai bune momente din emisiunea “Condamnatii”, moderată de Adriana Stoicescu, sunt difuzate zilnic de postul B1 TV. În ediția transmisă luni, moderatoarea a prezentat cazul lui Alexandru Harnaguş, condamnat la 15 ani de închisoare pentru furt.

Harnaguş a ajuns la închisoare pentru că a furat 47 de mii de dolari şi ceva dolari. A ispășit 10 ani din pedeapsa, iar la închisoare a venit o dată cu soţia sa, care între timp şi-a ispăşit pedeapsa şi a fost eliberată.

Job-ul lui este la atelierul închisorii, unde pictează tablouri şi meditează la libertatea. Alexandru Harnaguş a pictat zeci de tablouri, multe dintre ele premiate şi căutate de iubitorii acestei arte. Bărbatul a obţinut chiar şi premii în străinătate, iar preţurile tablourilor lui pornesc de la 5000 de euro, sumă fixată de clienţi.

Condamnat împreună cu soția sa


Întrebat cum e să fii deţinut la Gherla, condamnatul a spus că este privat de anumite drepturi, asa cum este normal, pentru că închisoarea nu este făcută pentru a o duce bine. Şi totuşi, cine vrea, poate să tragă nişte învăţăminte. Dar închisoarea nu e aşa cum cred mulţi, cum că ar fi ceva groaznic. Este bună sau rea, depinde cum şi-o face în mare măsură deţinutul.

Alexandru nu se află pentru prima data la închisoare. El a mai fost condamnat la 2 ani  şi opt luni, cu mulţi ani înainte de  1999 pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. A vrut să devină mare vânător, şi-a luat pușca adecvată dar a uitat să o şi înregistreze la autorităţi, fiind taxat corespunzător.

Condamnatul povestește cum e la închisoare


Emisiunea "Condamnații" prezintă publicului viața din penitenciare, o viaţă care se duce după cu totul alte reguli decât cele de afară, precum si mărturii șocante ale persoanelor condamnate la ani grei de închisoare.

Citeşte mai multe despre:   emisiune ,   condamnati,   Adriana Stoicescu,   furt