Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Facebook lansează un sistem de alertă în caz de suicid

Facebook lansează un sistem de alertă în caz de suicid

Facebook lansează împreună cu organizația  Samaritans un sistem care permite utilizatorilor să raporteze prietenii pe care îi suspectează de suicid, informează BBC. Oricine este îngrijorat în legătură cu un prieten, poate să completeze un formular în care să-și exprime îngrijorările, care mai apoi va ajunge la administratorii site-ului de socializare.

Această decizie vine după ce mai multe persoane și-au anunțat pe Facebook, intenția de a se sinucide online. Pagina de raportare cere linkul de Facebook al paginii unde apar mesajele suspecte, numele întreg al utilizatorului și detalii despre orice grup în care este membru.

“Când este lansată alerta, administratorii site-ului decid dacă este nevoie să sune poliția imediat sau să ne trimită nouă mai departe mesajul”, a spus Nicola Peckett, membră a organizației Samaritans.

De la acest nou mecanism se așteaptă să prevină cazuri precum cel al britancei Simone Black, care a murit de Crăciun după ce a luat o supradoză de droguri. Ea a postat un mesaj pe Facebook în care scria despre intenția ei de a se sinucide, mai mulți prieteni ai comentat, însă nimeni nu a făcut nimic în această privință.

Organizația Samaritans au declarat că sistemul nu a fost lansat cu un scop anume, ci pentru a crește atenția asupra persoanelor care au nevoie de ajutor.

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   suicid,   alertă