Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Facebook, un mare concurs de popularitate care poate duce la depresie

Facebook, un mare concurs de popularitate care poate duce la depresie

Facebook a fost catalogat de medici ca fiind un potenţial rău, ce poate afecta adolescenţii, care petrec prea mult timp pe site-ul de socialiazare, scrie msnbc.msn.com.

„Există aspecte unice ale Facebook care pot face site-ul de socializare să devină un peisaj social, greu de navigat pentru copii care au o stimă de sine foarte scăzută”, a spus medicul pediatru, Gwenn O’Keeffe.

Facebook este locul unde tinerii îşi petrec timpul. Este colţul lor”, a adăugat medicul.

Printre profilurile prietenilor, update-uri de statusuri şi poze cu oameni în momente fericite, Facebook poate să facă unii copii să se simtă şi mai rău, în caz că se gândesc că viaţa lor nu este la fel de fericită ca a celorlalţi.

Acest lucru poate fi mai dureros decât să stai singur în cafeneaua unei şcoli aglomerate, sau alte momente din viaţă care produc suferinţe adolescenţilor, deoarece Facebook oferă o imagine a ceea ce se întâmplă cu adevărat. Online, nu ai posibilitatea să vezi expresii faciale sau să citeşti limbajul corpului, în funcţie de context.

Abby Abolt, o adolecentă de 16 ani, din Chicago, şi o împătimită a Facebook-ului, spune că site-ul nu a făcut-o niciodată să se simtă depresivă, dar spune că poate înţelege cum îi poate afecta pe unii adolecenţi.

„Dacă nu ai prea mulţi prieteni şi nu ai făcut prea multe în timpul vieţii, şi vezi pozele şi statusurile altor persoane, care arată ce fac cu prietenii lor, realizez că asta ar putea să-i supere pe unii”, a spus Abby.

„Este un mare concurs de popularitate- cine primeşte mai multe cereri de prietenie, sau are cât mai multe tag-uri la fotografii”, a adăugat tânăra.

„Se întâmplă des ca unii tineri să posteze mesaje jignitoare pe peretele de Facebook al unor persoane pe care nu le plac”, a spus Gaby Navarro, o tânără de 18 ani, care susţine că acest lucru i s-a întâmplat prietenilor ei, şi îşi poate imagina cum ar putea provoca o depresie în rândul tinerilor.

Specialiştii avertizează asupra hărţuirii online, care poate cauza probleme psihologice, ce pot duce la suicid.

O tânără de 15 ani, din Massachussetts, s-a sinus anul trecut după ce a fost hărţuită şi jignită, personal şi pe Facebook.

Facebook poate duce la depresii
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyCiteşte mai multe despre:   Facebook,   depresie