Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Familia Țiriac a reacționat după jignirile soțului Serenei Williams: „Sper ca aceste câteva propoziții să aducă puțină înțelepciune în viitoarele declarații greșite pe care urmează să le faceți"

Familia Țiriac a reacționat după jignirile soțului Serenei Williams: „Sper ca aceste câteva propoziții să aducă puțină înțelepciune în viitoarele declarații greșite pe care urmează să le faceți"

Un articol de: Andrei Vlad - 17 Feb 2021, 15:32
Familia Țiriac a reacționat după jignirile soțului Serenei Williams: „Sper ca aceste câteva propoziții să aducă puțină înțelepciune în viitoarele declarații greșite pe care urmează să le faceți" Foto: Hepta.ro Monden

Fiul lui Ion Țiriac, Ion Alexandru Țiriac, a sărit în apărarea tatălui său. Acesta a publicat o reacție oficială a familiei după ce soțul Serenei Williams l-a jignit pe miliardar, pe Twitter.

„Către soțul doamnei Williams,

Am citit mesajul postat de dumneavoastră pe Twitter cu dezgust și refuzând să cred că este adevărat ce ați scris.

Numele Țiriac are o tradiție de 70 de ani în lumea sportului și domnul la care vă referiți a scris câteva capitole importante care au contribuit la cartea tenisului în aceste decenii. De la jucător, la antrenor, la manager, la promotor de turnee, persoana respectată despre care vorbiți de rău cu acești termeni degradanți a fost și încă este, la vârsta de 82 de ani, unul dintre cei mai vocali susținători ai acestui sport.

Respectul pe care el (Ion Țiriac) îl are pentru doamna Williams este uriaș, așa cum ar trebui să fie. Ea este și va rămâne în istorie ca una dintre cele 20-25 jucătoare de top care și-au adus contribuția mult pentru acest sport. Ea are o personalitate care a deschis multe uși pentru generațiile tinere de atleți, în toate domeniile sportului și toate aspectele sociale ale vieții. Pentru asta, îi suntem foarte recunoscători.

Domnule Williams, singurul motiv pentru care vă răspund la acest mesaj, care nu era necesar, este că cuvintele sunt ușor folosite și interpretate greșit în lumea din ziua de azi, prin intermediul mai multor rețele sociale. Exprimarea liberă nu ar trebui să fie înlocuită cu vorbe urâte.

 

Familia Țiriac: „Ar fi rușinos să aduceți o imagine greșită asupra moștenirii pe care o lasă soția dumneavoastră"

 

Din punctul meu umil de vedere, amintesc un citat celebru: `O putere uriașă aduce de la sine o responsabilitate uriașă`. Având calitatea de soț al doamnei Williams, nu vă mai puteți reprezenta doar propriile opinii în sport, ci și pe cele ale soției dumneavoastră. Ar fi rușinos să aduceți o imagine greșită asupra moștenirii pe care o lasă soția dumneavoastră în urmă prin tweet-uri scrise fără argumente.Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos

Sper ca aceste câteva propoziții să aducă puțină înțelepciune în viitoarele declarații greșite pe care urmează să le faceți și poate să aducă puțin respect pentru un om care a plecat de la zero și care iubește acest sport și a contribuit toată viața pentru el.

Felicitări pentru Serena, care a câștigat pe merit! Sper să meargă mai departe și să continue să scrie istorie în cariera sa minunată!", se arată în reacția familiei Țiriac.

 

Cum a început conflictul dintre Ion Țiriac și Alexis Ohanian, respectiv Serena Williams

 

Tensiunile dintre Ion Țiriac și Serena Williams, respectiv Alexis Ohanian, ar fi început în 2016, după ce jucătoarea de tenis a refuzat participarea la turneu de la Madrid, organizat de către cunoscutul miliardar. A urmat apoi pauza de maternitate pentru Serena Williams, iar în 2019 a procedat la fel.

În replică, Ion Țiriac a declarat că jucătoarea cu 23 de titluri de Grand Slam ar trebui să se retragă, din cauza vârstei înaintate și a gabaritului depășit. 

„La vârsta și greutatea ei, nu se mai mișcă pe teren ca acum 15 ani. Serena Williams a fost o jucătoare senzațională. Dar dacă ar avea o minimă decență ar trebui să se retragă!”, au fost cuvintele lui Ion Țiriac.

Citeşte mai multe despre:   Ion Tiriac,   Ion Alexandru Tiriac,   Serena Williams,   Alexis Ohanian