Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Fostă concurentă la „Burlacul”, numită directoare la un liceu din Severin. Profesorii au trimis petiție Ministerului Educației

Fostă concurentă la „Burlacul”, numită directoare la un liceu din Severin. Profesorii au trimis petiție Ministerului Educației

Irina Drăghiea, fiica prefectului de Mehedinți, Nicolae Drăghiea (PSD), a fost numită în funcția de director al Liceului Pedagogic din Severin, fapt contestat de ceilalți profesori, care au scris o petiție către Ministerul Educației, în care cer retragerea numirii acesteia.

„Noi cadrele didactice o asigurăm pe colega noastră (n.r. Laura Butaru - fostul director al liceului, căreia îi expira numirea în data de 29 august a.c.) de toată preţuirea. Irina Drăghiea nici măcar nu este titulară în şcoala noastră", adeclarat Cristina Şulţ, cadru didactic la Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja" pentru Adevărul.

Irina, fiica prefectului, este divorţată şi are o fetiţă. Ea este profesoară de limba română şi este titulară la şcoala din comuna Rogova, judeţul Mehedinţi.

Irina Drăghiea a devenit cunoscută în lumea mondenă după ce a participat în acest an la emisiunea „Burlacul”, lucru de care inspectorul şcolar general, Marian Şuţă, cel care a numit-o în funcție, declară că nu știa.

„Numirea a fost făcută până la data de 31 august, când se va organiza un concurs. Vreau să lucrez cu o echipa nouă, probabil vor urma şi alte schimbări în alte licee", a motivat inspectorul.

Protagonista conflictului, Irina Drăghiea, declară în schimb că are planuri mari pentru unitatea de învățământ.

„Viaţa mea personală mă priveşte. Vreau să fac unitatea să fie cât mai dezvoltată, să fie un managment competitiv şi să fac o echipă cât mai bună cu colegii de aici”, a declarat tânăra.