Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Fotografii şocante de la moartea Prinţesei Diana vor fi arătate într-un documentar la Cannes pentru prima dată

Fotografii şocante de la moartea Prinţesei Diana vor fi arătate într-un documentar la Cannes pentru prima dată

O serie de fotografii de la moartea Prinţesei Diana vor fi transpuse, pentru prima oară, într-un documentar despre accidentul ei fatal, scrie Daily Mail. „Unlawful Killing” (Ucidere ilegală), care va fi prezentat la Cannes în această săptămână, este sponzorizat de actorul Keith Allen şi de Mohamed Al Fayed, al cărui fiu, Dodi, a murit împreună cu Diana.

Lungmetrajul de 90 de minute va include imagini în alb şi negru ale momentelor când Prinţesa Diana şi-a găsit sfârşitul, după ce maşina în care se afla, a fost distrusă într-un pasaj din Paris.

Imaginea deranjantă a părului blond al Prinţesei şi a trăsăturilor clar vizibile, nu a fost niciodată publicată, iar actorul Keith Allen a precizat că fotografia va fi arătată întregii lumi, mai puţin în Marea Britanie. Poze similare au fost arătate juriului care a anchetat moartea Prinţesei Diana, dar faţa ei a fost foarte pixelată.Familia regală, acuzată de conspiraţie

Filmul lui Allen va fi difuzat în mijlocul unei publicităţi intense a Festivalului de Film de la Cannes, vineri, iar Fayed va fi prezent la eveniment, pentru a ajuta la lansare.

În 2008, după şase luni de anchetă, interogări a 250 de martori şi costuri estimate la 12 milioane de lire, un juriu a decis că Prinţesa Diana şi Dodi Fayed au fost „ucişi ilegal”, ca rezultat direct al neglijenţei grosolane a şoferului beat, Henri Paul, care de asemenea a murit în accident.

Moham Al Fayed l-a acuzat pe Prinţul Philip că a pus la cale accidentul din 1997, în care Diana şi Dodi au murit şi a suferat că Prinţul Charles era complice. El a spus că moartea plănuită a avut loc pentru a o opri pe Prinţesă să se căsătorească cu fiul unui musulman.

Fotografia cu Diana face parte din trailerul documentarului şi poate fi găsită pe site-ul oficial al filmului, disponibil în Marea Britanie. „Unlawful Killing” este povestea despre moartea Prinţesei Diana, Dodi Fayed şi a şoferului Henri Paul, se arată pe site.

„Filmul dezvăluie faptul că British Establishment a ascuns lucruri importante pe timpul anchetei de şaseluni. Documentarul lui Keith Allen recrează momentele cheie din anchetă şi demonstrează cum dovezi esenţiale au fost ascunse de public, cum familia regală a fost scutită de la a da dovezi şi cum jurnaliştii, în special cei de la BBC, au raportat evenimentele eronat în mod sistematic”, mai scrie pe site-ul filmului.

„Aceasta este o poveste desprecum a fost dezamăgită lumea. “Ancheta mea despre anchetă” conţine imagini cu Diana care spune că familia regală vroia să o închidă într-o instituţie de boli mintale, iar „încoronaţii” puneau la îndoială sănătatea psihică a oricui se întreba dacă accidentul a fost mai mult decât un accident”, a spus Keith Allen într-o declaraţie pentru The Guardian.

Filmul se confruntă cu cenzura în Marea Britanie

El a precizat că a rugat fiecare televiziune din Marea Britanie să comisioneze documentarul TV despre anchetă, dar toate au refuzat. Allen a mărturisit că  „Unlawful Killing” nu este despre „o consipiraţie dinainte de accident, ci o conspiraţie după accident”

Motivul pentru care filmul va avea premiera la Cannes este pentru că „avocaţii britanici au insistat să facă 87 de tăieturi” înainte de o lansare în Marea Britanie.

„Deci decât să măcelărească filmul, îl arătăm în Franţa, apoi în America, şi oriunde în lume, exceptând Marea Britanie”, a adăugat Allen.

Citeşte mai multe despre:   documentar,   Cannes,   moarte