Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Frigănele, REȚETA COPILĂRIEI: Doar două ingrediente magice...

Frigănele, REȚETA COPILĂRIEI: Doar două ingrediente magice...

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 24 Feb 2020, 14:17
Monden

I se spune în multe feluri pe mapamond - “pain perdu“, “tostées dorées”, „torrija”, „arme ritter”,”french toast“, dar în România are o denumire simplă care ne trezește nostalgii: frigănele, vedeta micului dejun din copilăria unora dintre noi...

Să faci frigănele e cea mai simplă treabă din lume! Nu îți trebuie decât cam ceea ce vezi în fotografia de mai jos. Adică niște pâine veche de vreo 2 zile, lapte și ouă. Zahărul și scorțișoara pot fi opționale. Nu vă faceți griji în privința cantităților! Sunt convinsă că vă pricepeți de minune să le adaptați din mers. Încă un ou sau încă puțin lapte, rezolvă problema dacă aveți cumva mai multă pâine veche de salvat.

Modul de preparare nu e doar simplu, ci și intuitiv. Se trece pâinea mai întâi prin lapte rece, nu prea mult, doar câteva secunde pe fiecare parte, suficient ca miezul să absoarbă bine laptele, apoi prin ouăle bătute cu un praf de sare și imediat le punem în tigaia cu ulei sau unt încins și le prăjim pe ambele părți. Oul va forma o peliculă aurie la suprafața feliilor de pâine, în timp ce miezul rămâne moale și delicios, scrie bucate-aromate.ro. 

Inutil să mai spunem că vor avea un gust mult mai fin și mai bogat dacă alegeți să le prăjiți în unt!