Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Gérard Depardieu s-a lepădat de Satana: Imagini inedite de la ritualul din Catedrala Alexandru Nevski din Paris (FOTO)

Gérard Depardieu s-a lepădat de Satana: Imagini inedite de la ritualul din Catedrala Alexandru Nevski din Paris (FOTO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 09 Sep 2020, 11:29
Gérard Depardieu s-a lepădat de Satana: Imagini inedite de la ritualul din Catedrala Alexandru Nevski din Paris (FOTO) Galerie foto (4) Monden

La doar o săptămână după ce fusese arestat pentru că a condus în stare de ebrietate, Gérard Depardieu a decis să treacă la cele sfinte şi să se lepede de satana. Actorul în vârstă de 71 de ani a cerut să fie botezat şi să se alăture bisericii ortodoxe ruse, scrie Le Figaro.

Ceremonia a avut loc pe 4 septembrie la Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Paris, lăcaş de cult ce ţine de Patriarhia din Moscova.


Gérard Depardieu s-a lepădat cu zel de Satana

lujba ortodoxă în cursul căreia a fost botezat Depardieu a fost condusă chiar de Jean de Doubna, mitropolitul bisericilor ortodoxe de tradiţie rusă din Europa occidentală, Regatul Ţărilor de Jos şi Scandinavia. 

Potrivit martorilor, actorul francez a respectat ritul ortodox al botezului. După ce s-a lepădat de Satana – element-cheie al ceremoniei – respectat şi îndeplinit "cu un zel incontestabil" de Depardieu, actorul s-a întors către Est şi a recitat din Crez. Depardieu a fost dus apoi în faţa altarului unde a fost stropit cu apă sfiinţită din cap până în picioare.

Gérard Depardieu este şi cetăţean rus din 2013, decretul fiind semnat de Vladimir Putin, actorul stabilindu-se o perioadă în Rusia.


Actorul vrea să treacă şi pe la Iudaism 

Catolic dar nepracticant, Depardieu nu a fost niciodată botezat până acum, afirmă site-ul orthodoxie.com. De notat că actorul francez se convertise la islam în 1967, apoi a aprofundat o perioadă  budismul şi hinduismu. Culmea este că după ce a trecut la  ortodoxie, actorul a declarat că  plănuieşte să treacă și la iudaism…

Gérard Depardieu, care a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Cyrano de Bergerac” (1990), a jucat în peste 200 de filme şi producţii de televiziune. Este recunoscut pentru roluri din filme ca „1900/ Novecento” al lui Bernardo Bertolucci, „La Chèvre” al lui Francis Veber, „Le dernier métro” al lui François Truffaut, „Green Card” al lui Peter Weir şi miniseria „Le Comte de Monte Cristo”.

NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Citeşte mai multe despre:   Gerard Depardieu