Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Hoţ de maşini norocos, scapă de moarte şi de închisoare pe viaţă

Hoţ de maşini norocos, scapă de moarte şi de închisoare pe viaţă

La numai 20 de ani, britanicul Terence Fowler s-a luat la întrecere cu o maşină a poliţie pe străzile din comitatul Cambridgeshire. Tânărul, care conducea un autoturism furat, a trecut peste barierele de cale ferată cu o viteză de pest 100 km pe oră, informază Daily Mail.

Şoferul a lovit barierele cu câteva secunde înainte ca trenul de mare viteză să treacă pe acolo.

Din maşina poliţie care a înregistrat toată cursa s-au auzit exclamaţii de uimire, în momentul în care autorităţile au văzut că autoturismul trece peste bariere cu toată viteza şi reuşeşte să evite o moarte sigură, la doar câteva secunde.

În înregistrare, cei doi poliţişti afirmă: „N-ar fi fost nicio şansă ca noi să fi încăput pe acolo.”

Fowler furase un Mercedes C180, iar numărul maşinii date în urmărire a fost recunoscut de una din camerele echipajului de poliţie.

Aceştia au încercat să oprească maşina în trafic, dar Fowler a reuşit să-i evite, pornind într-o cursă de urmărie cu 150 de km pe oră.

În dreptul căii ferate, poliţia a abandonat cursa, cei doi poliţişti fiind spectatorii unui moment şocant.

Mai târziu aceştia au descoperit maşina abandonată. Analiza ADN-ului din urmele de sânge de pe parbrizul spart au condus înspre Fowler.

La proces, după ce a auzit raportul detaliat al poliţiei, Fowler şi-a recunoscut vinovăţia. În acelaşi timp, tribunalul a stabilit că acesta nu avea nici măcar asigurare.

Norocosul hoţ de maşini a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

Nic Madge, unul dintre judecători, a declarat: „E greu să ne gândim la un alt exemplu de mod extrem de a conduce care să nu fi rănit pe cineva. Ai fost extrem de norocos. Erai la câteva secunde de o coliziune fatală cu un tren, în urma căreia multe persoane ar fi murit, inclusiv tu. Altfel spus, dacă ai fi supravieţuit, erai la un pas de închisoarea pe viaţă. Nu te condamn pentru ce s-ar fi putut întâmpla, ci pentru ceea ce ai făcut”, a declarat magistratul.

Cursă nebună pe străzile din Cambridgeshire

Citeşte mai multe despre:   hot,   inchisoare pe viata,   inchisoare,   coliziune,   Marea Britanie