Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cine este Iarina Demian, mama lui Tudor Chirilă, și cum i-a influențat cariera în teatru

Cine este Iarina Demian, mama lui Tudor Chirilă, și cum i-a influențat cariera în teatru

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 28 Mai 2020, 10:00
Cine este Iarina Demian, mama lui Tudor Chirilă, și cum i-a influențat cariera în teatru FOTO: colaj Facebook: Tudor Chirila, Iarina Demian Monden

Tudor Chirilă se bucură de o carieră impresionantă în muzică așa cum s-a bucurat de-a lungul timpului și mama s-a, actrița Iarina Demian. În vârstă de 81 de ani în prezent, frumoasa femeie se mândrește să fie cuoscută, pentru tinerii din România drept mama celebrului cântăreț.

Iarina Demian este unul dintre cele mai cunoscute nume de pe scena teatrului românesc. Mama lui Tudor Chirilă este cunoscută pentru public și din filmele „Liceenii” și „Sanda”, iar în trecut, talentul său incontestabil s-a făcut remarcat și pe plan internațional, în calitate de regizor al piesei „Coada” de Israel Horovitz.

Din mariajul alături de jurnalistul sportiv Ioan Chirilă, Iarina Demian are doi băieți, pe Tudor Chirilă, cunoscutul actor și cântăreț și pe antrenorul de fotbal Ionuț Chirilă.  Mare actriță nu se mândrește doar cu viața profesională a fiilor săi, ci și cei trei nepoți pe care îi are din partea acestora.

 

Cine este Iarina Demian, mama lui Tudor Chirilă

 

Mama lui Tudor Chirlilă s-a născut la București, la 19 iulie în 1938. Tatăl ei a fost profesor universitar și doctor în Slavistică, relatează Impact.ro. Iaroslava Demian a fost alintată de către mama sa Iarina, iar astfel i-a și rămas numele.

Generația mai tânără, a cunoscut-o pe Iarina Demian pe marile sau micile ecrane, în peliculele „Liceenii” și „Sanda”, producție în care a dat viață „mamei Sandei”. În filmul „Liceenii”, Iarina Demian a adus-o în fața publicului pe mama Danei, personajul interpretat de Oana Sîrbu.

Din căsătoria alături de scriitorul și jurnalistul sportiv, Iarina îi are pe cei doi fii. Povestea lor de dragoste a durat însă doar până în 1999, când soțul ei s-a stins din viață.

 În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

Iarina Demian, un model pentru solistul Vama

 

De-a lungul timpului, frumoasa actrița s-a putut mândri cu succesul fiului său, actor la rândul lui, Tudor Chirilă. Mai mult decât atât, actrița a avut șansa să simtă bucuria din sufletul unui părinte care își privește copilul ce alege să îi calce pe urme.

Pentru Tudor Chirilă, dar și pentru fratele său atât mama Iarina cât și tatăl Ioan au fost primele modele. Actorul a povestit în trecut, într-un interviu acordat celor de la Pro TV, că a crescut în teatru, alături de mama sa și în redacție, alături de tatăl lui. „La ambii am asistat la felul în care lucrau. Am crescut în teatru cu mama și în redacție cu tata și l-am văzut pe tata scriindu-și cărțile în biroul mic din apartamentul nostru din Piață 1 Mai.” „Ei au fost primele modele, de la ei am invatat ca trebuie sa faci ceva ca sa faci ceva”, explică juratul de la „Vocea României”.

Debutul lui Chirilă în fața spectatorilor, a avut loc la vârsta de cinci ani, pe scena Teatrului de Comedie. „Viață mea a fost puțin mai ciudata pentru că eu m-am lovit de realitatea cruda a scenei la vârstă de cinci ani. Pentru că la vârstă de 5 ani, la Teatrul de Comedie, Sanda Toma și Iarina Demian, ea fiind mama mea, mă aveau într-un spectacol care se numea Cercul de Creta Caucazian, unde era o scena în care un copil era disputat de două femei”, a povestit Tudor Chirilă în timpul interviului, potrivit ProTV.ro.

Cel care a intuit talentul lui Tudor Chirilă în muzică a fost însă tatăl său, așa cum relatează sursa citată anterior.

Citeşte mai multe despre:   Iarina Demian,   Tudor Chirila