Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Inovaţie: Ţipă în telefon şi bateria se va reîncărca

Inovaţie: Ţipă în telefon şi bateria se va reîncărca

Cercetătorii au realizat un dispozitiv care va permite telefoanelor mobile să-şi reîncarce bateria pur şi simplu vorbind cu ele.Tehnologia transformă sunetul în electricitate, permiţând telefonului să se reîncarce în timpul unei conversaţii, iar cu cât volumul este mai mare, cu atât bateria se încarcă mai repede, relatează Daily Mail.

Inovaţia vine ca o mană cerească pentru cei care au probleme cu bateria telefonului, dar există temeri conform cărora noul dispozitiv ar fi o scuză pentru oamenii nepăsători, de a purta mai multe conversaţii gălăgioase şi enervante în spaţiile publice.

Tehnologia poate fi folosită şi pentru a reîncărca mp3 playere, crescând posibilitatea de eficienţă şi la iPod, prin fredonarea melodiilor preferate.

Aşa cum speaker-ul transformă semnalele electrice în sunete, procesul opus de tranformare a sunetului în putere electrică este posibil, conform specialistului de la Universitatea din Sungkyunkwan din Seul, Sang-Woo Kim.

Dispozitivele realizate până în prezent, pot converti sunetele de circa 100 de decibeli- echivalentul unui trafic zgomotos, un tren în mers- într-un curent electric “blând”.

Aceste unităţi nu sunt suficiente pentru a reîncărca un telefon aşa cum ar trebui, astfel că inginerii sunt optimişti şi cred că prin modificarea materialelor din care sunt făcute firele, vor putea produce mai multă energie la niveluri de sunet mai scăzute.

Citeşte mai multe despre:   telefon