Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Ion Besoiu, în prima ediție “Nemuritorii”: Fiecare cuvânt trebuie rostit corect

Ion Besoiu, în prima ediție “Nemuritorii”: Fiecare cuvânt trebuie rostit corect

Actorul Ion Besoiu a fost invitatul primei ediţii a emisiunii “Nemuritorii”, moderată de Crina Semciuc şi difuzată vineri seară, de la ora 21:00. În cadrul emisiunii, maestrul a vorbit despre teatrul românesc, despre filmele memorabile în care a jucat, dar și despre necesitatea unui limbaj corect din punct de vedere gramatical.

Ion Besoiu a vorbit despre câteva dintre momentele inedite din debutul său în teatru, din anii ’50, dar și despre filmele regizate de Sergiu Nicolaescu, în care a interpretat roluri celebre. Printre acestea, "Nemuritorii", "Un comisar acuză" sau "Mihai Viteazul".

Cu această ocazie, actorul a ţinut să sublinieze necesitatea unui limbaj impecabil, "cinstit gramatical".

"Fiecare cuvânt trebuie rostit corect", a punctat maestrul.

Ion Besoiu despre modul corect de a vorbi


În timpul ediţiei, actorul a vorbit şi despre lozinca sovietică "cea mai importantă artă pentru noi este cinematografia", în baza căreia erau realizate filme de propagandă.

Totodată, Ion Besoiu a povestit, printre altele, cum i s-a oferit rolul din celebrul film românesc "Haiducii", lansat în 1966.

Ion Besoiu despre rolul din "Haiducii"


Pe 28 martie, actorului Ion Besoiu îi va fi acordat Premiul Gopo pentru întreaga activitate, în cadrul celei de-a cincea ediții a Galei din Capitală.

Citeşte AICI mai multe detalii despre Gala Premiilor Gopo

Difuzată în fiecare vineri pe B1 TV,  emisiunea "Nemuritorii" este singura din România unde filmele românești și marii actori români sunt nemuritori.

Citeşte mai multe despre:   teatru