Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Ipoteză șocantă: Extratereștrii au aterizat în orașul Roswell în urmă cu 60 de ani!

Ipoteză șocantă: Extratereștrii au aterizat în orașul Roswell în urmă cu 60 de ani!

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a publicat online un document ciudat care pare să confirme ipoteza potrivit căreia extratereştri au aterizat în Roswell, New Mexico înainte de 1950, informează Daily Mail.

Instituţia a publicat sute de dosare disponibile pe reţeaua online The Vault, printre care se află şi o notă a lui Guy Hottel, un agent al biroului de investigaţii din anii '50.

Potrivit documentului, un anchetator al Air Force a afirmat că „trei aşa-zise farfurii-zburătoare au fost recuperate din New Mexico”, acesta transmiţându-i informaţia unui agent special FBI.

Biroul Federal a decis să nu dezvăluie identităţile celor doi foşti angajaţi, pentru a-i proteja.

În nota sa, agentul Hottel mai spune: „Acestea (n.r. obiectele zburătoare) au  fost descrise ca nişte obiecte circulare, mai înalte la capete, cu un diametru de 15 metri. Fiecare conţinea trei corpuri de formă umană, cu o înălţime de un metru. Erau îmbrăcate cu o ţesătură metalică foarte fină.”

Agentul a adăugat că informatorul, al cărui nume fusese şters din notă, susţine că farfuriile zburătoare au fost găsite în New Mexico „pentru că Guvernul are amplasat acolo un radar de mare putere ce bruiază mecanismul de control al navelor.”

Publicarea notei secrete nu face decât să alimenteze teoriile conspiraţioniştilor care acuză guvernul de ascunderea faptelor şi muşamalizarea situaţiei.

Oraşul Roswell din New Mexico şi-a câştigat faima pe data de 2 Iulie 1947, după ce au apărut primele date privind prăbuşirea unei farfurii zburătoare lângă una din bazele militare din apropiere.

Potrivit unor speculaţii, trupurile extratereştrilor ar fi fost recuperate de armata SUA, care le-ar fi supus unor autopsii, însă autorităţile americane ar fi muşamalizat situaţia.

Citeşte mai multe despre:   OZN