Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Iridologia, sau cititul bolilor în ochi. Vezi semnificaţia fiecărei culori

Iridologia, sau cititul bolilor în ochi. Vezi semnificaţia fiecărei culori

În cadrul emisiunii „B1, viaţa e frumoasă”, de joi, Mihai Jurca a vorbit despre iridologie cu medicul primar în medicină generală Liana Comşa.

„Iridologia este o latură a medicinei complementare, care ne ajută să punem un diagnostic de teren (diagnosticul din prezent, dar şi boli la care este predispus pacientul în viiior) al persoanei care este investigată”, a spus dr. Comşa.

Orice persoană se naşte cu nişte predispoziţii genetice, iar aflarea lor din timp, ajută la evitarea bolilor. Potrivit medicului specialist, aceste lucruri se pot vedea în irisul ochiului.

Există trei tipologii de ochi, care determină apariţia anumitor boli: ochii albaştri, ochii căprui şi ochii verzi.

1.      Oamenii cu ochii albaştri fac parte din tipologia limfatică. Ei au ochii albaştri pentru că au o lipsă de pigment la nivelul irisului. Această tipologie este mai dezvoltată în ţările nordice, unde 40% din populaţie are ochii albaştri. Cei care fac parte din această cateogrie fac amigdalită, laringită, eczeme, fac alergii, au intoleranţe alimentare şi au hiperreacţii inflamatorii. Ei au imunitatea foarte slabă.

2.      Ochii maro sau hematogeni sunt pigmentaţi şi se dezvoltă la persoane care trăiesc în zonele calde, sau în Orient. Cam 80% din populaţia globului are ochii maro. Deţinătorii aceste culori primesc foarte târziu semnale despre bolile pe care le au în corp. Astfel că dezvoltă boli cronice, precum diabet, dislipidemii, tumori, sau boli reumatismale.

3.      Ochii verzi sunt o combinaţie din cele două tipologii deja prezentate şi pot să aibă o predispoziţie limfatică sau una hematogenă, în funcţie de cum se combină genele. Persoanele cu ochii verzi dezvoltă o patologie digestivă, în mod special. Ei fac gastrite, inflamaţii ale tubului digestiv, constipaţii, toate acestea din cauza faptului că pancreasul, ficatul şi vezica biliară secretă o cantitate insuficientă de enzime. Ei au frecvent candidoze.

Iridologia ajută descoperirea din timp a unor boli
Embed: