Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Irina Rimes, ambasadoarea Zilei Brâncuși, transmite primul mesaj după scandal! Vezi ce a avut de spus artista

Irina Rimes, ambasadoarea Zilei Brâncuși, transmite primul mesaj după scandal! Vezi ce a avut de spus artista

Un articol de: Ramona Zaharia - 18 Feb 2020, 22:50
Foto: Irina Rimes / Instagram Monden

Irina Rimes , care a foast aleasă ambasadoare a Zilei Brâncuși de către ministrul Culturii, a postat un mesaj pe Instagram prin care își îndeamnă fanii să meargă miercuri, 19 februarie, la Muzeul Național de Artă al României pentru a-l sărbătorii pe Constantin Brâncuși.

„ `Arta este o oglindă în care fiecare vede ceea ce gândește`, a spus Constantin Brâncuși. Vă invit să îl sărbătorim împreună, mâine, la Muzeul Național de Artă al României, de la ora 19:00”, a scris artista pe o rețea socială.

Mesajul vine însoțit de o fotografie cu Irina Rimes privind „Coloana Infinitului”.

Irina Rimes, ambasadoarea Zilei Brâncuși, transmite primul mesaj transmis după scandal! Vezi ce a avut de spus artista

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Arta este o oglindă în care fiecare vede ceea ce gândește”, a spus Constantin Brâncuși. Vă invit să îl sărbătorim împreună, mâine, la Muzeul Național de Artă al României, de la ora 19:00.

O postare distribuită de Irina Rimes (@irinarimes) pe

Ziua Naţională „Constantin Brâncuşi" 2020 a devenit un subiect popular în social media după ce cântăreaţa Irina Rimes a făcut mai multe afirmaţii despre sculptorul român şi opera lui, care au atras numeroase ironii.

„Eu sunt mai mainstream. De mică am știut de Coloana Infinitului și m-a fascinat. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. (...) Nu ştiu dacă sunt cea mai bună alegere pentru a face puntea între generaţii, dar mulţumesc pentru încredere. Aparent, eu nu ascult 5Gang, dar mă gândeam că poate ar trebui să apelăm şi la tinerii vloggeri, pentru că au mai mare influenţă. Ca o idee, pe viitor”, a spus Irina Rimes.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a făcut precizări pe această temă.

„Ideea a fost ca Irina Rimes să fie un promotor al acestui eveniment. Într-un fel, ceea ce ne-am propus s-a și realizat, pentru că așa mediatizare nu a mai avut niciodată Ziua Brâncuși. 
Scopul nostru a fost să aducem mai aproape tinerii de cultură, îi vrem interesați, îi vrem atrași de cultură, vrem să colaborăm cu ei în acest domeniu, dar marea întrebare este cum o facem. (...) Ideea era să mergem noi înspre modelele tinerilor care se bucură de încrederea și simpatia lor. 

Eu cred că un prim pas este să le vorbim tinerilor pe limba lor pentru a-i atrage spre fenomenul cultural. Dacă fiecare eveniment cultural s-ar promova doar în zona academică, pe canale nișate, atunci s-ar adânci prăpastia între generații”, a declarat ministrul Culturii. 

 

Citeşte mai multe despre:   Irina Rimes