Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Jack Nicholson se droga cu regularitate în prima parte a carierei sale

Jack Nicholson se droga cu regularitate în prima parte a carierei sale

Dezvăluiri şocante în cazul actorului american Jack Nicholson. Marc Eliot, autorul cărţii autobiografice a actorului, susţine că vedeta de la Hollywood era un consumator cronic de droguri în prima parte a carierei sale. Potrivit unor pasaje din această biografie, publicate în tabloidul The National Enquirer, Jack Nicholson a început să consume droguri în prima parte a anilor '60.

„Experienţele pe care Jack le-a avut cu drogurile i-au schimbat viaţa. El credea, după ce a consumat droguri pentru prima dată, că a văzut chipul lui Dumnezeu. Jack Nicholson a scris scenariul filmului cult „The Trip" din 1967 în timp ce se afla sub influenţa LSD-ului şi totodată se droga cu regularitate în timp ce scria scenariul comediei psihedelice „Head" din 1968."

Totodată, Marc Eliot susţine că dragurile reprezentau o prezenţă constantă pe platourile de filmare a peliculei „Easy Rider", potrivit actorilor implicaţi în producţia acestui film. Jack Nicholson a recunoscut, ulterior, acest fapt.

„Fiind drogat, a fost un fapt care m-a ajutat din punct de vedere creativ să scriu acele scenarii. E mai uşor să te distrezi singur, din punct de vedere mintal".

Marc Eliot mai afirmă că renumitul actor american a început să îşi tempereze excesele, după moartea unor prieteni apropiaţi ai acestuia, a unor probleme de sănătate şi după ce a înţeles că „drogurile îi afectau cariera".

Se pare că Jack Nicholson a pierdut rolul Rooster Hannigan din filmul „Annie" pentru că actriţa Carol Burnett, interpreta doamnei Hannigan, era o înverşunată activistă împotria drogurilor.

Citeşte mai multe despre:   cariera