Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden La mulţi ani, Dumitru Dragomir! Don Corleone de România împlineşte 74 de ani, unii dintre ei foarte tumultoşi

La mulţi ani, Dumitru Dragomir! Don Corleone de România împlineşte 74 de ani, unii dintre ei foarte tumultoşi

Un articol de: Ramona Zaharia - 30 Mai 2020, 09:05
La mulţi ani, Dumitru Dragomir! Don Corleone de România împlineşte 74 de ani, unii dintre ei foarte tumultoşi sursa foto: captură youtube Monden

Preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, cam de când e România democrată, Dumitru Dragomir este un personaj savuros în peisajul post-decembrist. Împlineşte pe 30 mai 74 de ani de când se află pe această lume şi are la activ poveşti cât pentru zece vieţi. Pasiunea pentru fotbal i-a adus multe scandaluri şi porecle pe măsură: “Oracolul din Bălceşti”, „Corleone” ,"Mitică de la Ligă"… Cu un simţ al umorului bine dezvoltat, Mitică Dragomir a reuşit să fie controversat dar nu urât, în ciuda afacerilor cu mize imense în care a fost implicat mai tot timpul.   

 

La 14 ani a fugit de acasă

 

Copilăria petrecută la Bălceștii de Vâlcea, locul său natal, a fost marcată de bătăile crunte aplicate de propriul tată. La 14 ani a fugit de acasă şi-a luat viaţa în propriile mâini.

"M-a bătut tata de m-a căpiat, dar io l-am iubit. Aveam 37 de kile când am fugit de acasă desculț, la 14 ani, după ce mi-am luat buletinul! Nu mai suportam bătăile... Mă biciuia! Avea tata o curea lată de-o visez și acum noaptea. Nu era voinic, că atârna 47 de kile, cu paltonul pe el, când îl prindea ploaia, dar avea o putere...", povesteştea Mitică Dragomir, citat de realitatea.net

Expresia “Hopa Mitică – pică și iar se ridică” este o bună ilustrare a vieţii pe care Dumitru Dragomir a avut-o şi în comunism unde a prins primii 44 de ani de viaţă şi în democraţie, alte câteva decenii bune.

 

Cum a ajuns la puşcărie Mitică de la Ligă

 

Poate că mulţi îl vedeau după gratiii pentru încurcatele dispute din lumea fotbalului, dar Dumitru Dragomir a ieşit basma curată de fiecare dată când DNA-ul l-a luat la întrebări. Acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală şi condamnat la 7 ani de închisoare, Mitică de la Ligă a fost achitat de Curtea de Apel în noiembre 2018. În 2019, într-un alt dosar legat de drepturile de difuzare ale Ligii I, a fost condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare, dar sentinţa încă nu e definitivă.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Cu toate astea, după gratii a fost. Prima dată l-au săltat comunişti pentru trei luni, în 1976, pentru practicarea jocurilor de noroc. Cum-necum, după 10 ani era mai marele echipei de fotbal al miliţiei - Victoria București. Avea faimă de interlop socialist şi mare trecere la organele de partid, dar în 1989, chiar ultimul an de dictatură în România, i s-a înfundat. Viitorul Preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a intrat la pârnaie pentru şapte luni. Mitică a ajuns la Rahova, condamnat în dosarul “Victoria” pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor obşteşti. 

 

Puţină politică în compania lui Corneliu Vadim Tudor

Între anii 2000 -2008, Dumitru Dragomir a fost deputat al partidului România Mare, condus de Corneliu Vadim Tudor. Erau un cuplu pitoresc, nimic de zis. În 2004, Don Corleone a candidat fără succes, la Primăria Generală a Capitalei. Apoi, în 2008, s-a certat cu Vadim şi a vrut la PD-l, dar nu l-a vrut partidul lui Emil Boc, aşa că a revenit la România Mare. Doar că partidul devenit doar o oficină a lui Corneliu Vadim Tudor nu a mai intrat în parlament, iar viaţa de politician a lui Don Corleone a intrat în umbră.

 

Familia, mai presus de orice

 

Dacă în copilărie Mitică Dragomir nu a avut parte de prea multă pace în casa părintească, la vârsta adulta viaţa l-a recompensat pe deplin. Acum, este casatorit cu Vica, o profesoara ieşită la pensie şi au un fiu, Bogdan, care le-a dăruit si un nepot.

“Nu există nimic mai presus de familie. Deci nici măcar viaţa mea. Pe cât par eu de fioros şi cu gura mare, atât de liniştit şi drăgăstos sunt acasă. Cu copiii mei am stat mai mult în braţe, şi i-am considerat mereu prieteni. Viaţa este o loterie. Eu am avut mare noroc cu o nevastă bună, care a avut răbdare cu mine, dar şi cu juniorii, cărora le-a acordat o educaţie exemplară. Sunt foarte fericit că am o familie extraordinară", a declarat Dragomir pentru Adevărul.

Citeşte mai multe despre:   Dumitru Dragomir