Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Legumele care sunt toxice dacă sunt consumate crude. Vezi care sunt acestea

Legumele care sunt toxice dacă sunt consumate crude. Vezi care sunt acestea

Un articol de: -
Monden

În fiecare zi ar trebui să consumăm fructe şi legume proaspete. Dar sunt unele legume care fac mai mult rău decât bine dacă le consumaţi în stare crudă.

Motivul pentru care aceste plante nu pot fi consumate crude în cantităţi mari este că au anumite substanţe care sunt toxice sau sunt greu digerabile. 

Păstarnacul are în compoziţie psoralen, o substanţă cu potenţial toxic, deci nu ar trebui consumat crud. Se pare că această substanţă nu este distrusă nici în procesul de prepare la foc.

Când sunt consumate crude, boabele de soia, pot declanşa probleme ale tiroidei. Alte tipuri de legume cu boabe conţin un aminoacid toxic, ce face parte din familia substanţei chimice numite cianură.

Ciupercile conţin o substanţă toxică numită agaritină, care este suspectată ca fiind un agent care duce la apariţia cancerului. Deşi aceste substanţe sunt neutralizate în prezenţa căldurii, ciupercile în stare crudă pot dăuna sănătăţii. 

Un semnal de alarmă este tras şi în cazul ridiche. Crescuţi în medii calde şi umede, aceşti lăstari se pare că sunt purtători de bacterii ca salmonella sau E.coli.

 
 
 
Loading...