Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Lungmetrajul ”De ce fierbe copilul în mămăligă”, desemnat cel mai bun film TV la Festivalul de la Monte Carlo

Lungmetrajul ”De ce fierbe copilul în mămăligă”, desemnat cel mai bun film TV la Festivalul de la Monte Carlo

Coproducția româno-ungaro-polonă ”De ce fierbe copilul în mămăligă/ Aglaja”, regizat de Krisztina Deak, a fost desemnat marele câștigător al Festivalului de Film de Televiziune de la Monte Carlo, câștigând totodată și trofeul pentru cel mai bun regizor și cea mai bună interpretare feminină.
În speranţa unei vieţi mai bune, o familie româno-maghiară de circari fuge de regimul ceauşist şi emigrează în Vest, la începutul anilor 1980. Odată ajunşi acolo, ca să poată rămâne în branşă, ei sunt nevoiţi să găsească ceva exotic cu care să impresioneze: mama are un număr special, stă atârnată de păr de cupola circului. Fiica, Aglaya, este extrem de îngrijorată că mama ei ar putea să moară executând numărul, iar această temere devine o grijă zilnică. În pofida îngrijorărilor, urmând tradiţia familiei, ea însăşi ajunge să fie "Femeia cu părul de oţel", scrie Mediafax.

Filmul, a cărui acţiune se desfăşoară în perioada României comuniste, este ecranizarea romanului omonim scris de Aglaja Veteranyi.

Krisztina Deak este una dintre cele mai cunoscute figuri din cinematografia maghiară, având un palmares impresionant, ce numără filme precum "Mist" (1993, regizor), "Jadviga's Pillow" (2000, regizor, scenarist) şi "Who the Hell's Bonnie and Clyde?" (2005, regizor, coscenarist).

Trailer oficial - De ce fierbe copilul în mămăligă
Embed:
 
 
 
Loading...