Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden “Lupul păcălit de vulpe”: Cel mai nepregătit concurent din istoria “Vrei să fii milionar” are studii în străinătate (VIDEO)

“Lupul păcălit de vulpe”: Cel mai nepregătit concurent din istoria “Vrei să fii milionar” are studii în străinătate (VIDEO)

Un articol de: - 21 Iul 2016, 13:22
“Lupul păcălit de vulpe”: Cel mai nepregătit concurent din istoria “Vrei să fii milionar” are studii în străinătate (VIDEO) Monden

Să participi la emisiunea "Vrei sa fii milionar" și să pierzi de la prima întrebare este de rușinos. Mai ales când susții că ai studii superioare terminate la o celebră universitate din SUA și nu știi să răspunzi la o întrebare de clasa a II-a.

Asta a pățit un concurent al emisiunii "Vrei să fii milionar" din Republica Moldova în urmă cu 4 ani.  Gazda emisiunii, Dan Negru, și-a întrebat invitatul: "Cine a fost păcalit de vulpe în povestea lui Ion Creangă?". Cu toate că răspunsul l-ar fi știut și un copil de câtiva ani, concurentul a răspuns: "B) Lupul".

“Lupul păcălit de vulpe”: Cel mai nepregătit concurent din istoria “Vrei să fii milionar” are studii în străinătate

Surprins de greșeala celui din fața sa, Dan Negru a spus: "Orice copil de șapte anișori cunoaște povestea. Incredibil! Eram convins că o să te duci peste 50.000 de lei. O coadă, un urs și o vulpe", scrie BZI.ro.

O mare eroare aparține însă și lui Dan Negru și organizatorilor, care au pus în faza incipientă a concursului o întrebare delicată pentru cei veniți din fostul spațiu sovietic, așa cum este și Republica Moldova, scrie WowBiz. Și asta pentru că, în literatura rusă, povestea de notorietate și plina de pilde cuprinde vulpea, dar în rolul păcalitului nu mai există ursul lui Creangă, ci lupul!  Tocmai de aceea, aflat într-o explicabilă confuzie, Sergiu a și răspuns greșit, el știind probabil din poveștile părinților că lupul a fost cel păcalit de vulpe, nu ursul din varianta românească.

 

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova