Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Maestrul Nicolae Botgros, mărturisiri înfricoșătoare din perioada în care a fost spitalizat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Viroza l-a chinuit cumplit mai bine de o lună

Maestrul Nicolae Botgros, mărturisiri înfricoșătoare din perioada în care a fost spitalizat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Viroza l-a chinuit cumplit mai bine de o lună

Un articol de: Beatris Ionita - 27 Noi 2020, 16:37
Maestrul Nicolae Botgros, mărturisiri înfricoșătoare din perioada în care a fost spitalizat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Viroza l-a chinuit cumplit mai bine de o lună Sursa Foto: Facebook Monden

Nicolae Botgros, unul dintre cei mai talentaţi dirijori din lume, a trecut prin momente groaznice din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. Maestrul a povestit într-un interviu acordat publicației report.md, despre chinurile prin care a trecut în perioada spitalizării, care s-a întins pe o lună și patru zile. 

Talentatul artist a povestit că momentele de cumpănă prin care a ttrecut i-au schimbat viața pentru totdeauna.

Nicolae Botgros nu știe de unde a contractat virusul, însă starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid, fiind totodată colpeșit de panica și durere. 

"Când m-au dus acolo îmi era foarte greu. Mi-e rușine să vă spun, dar când am ajuns la spital eram foarte speriat. Mă temeam și urlam de durere. Așa durere... simțeam. Nu înțelegeam ce mi se întâmplă și cum am ajuns într-o așa situație. Oamenii de acolo, din spatele acelor paravane, m-au încurajat. Mi-au spus să mă liniștesc, că totul o să fie bine și eu o să mă întorc acasă viu", a declarat Botgros pentru sursa citată. 

 

Nicolae Botgros n-a dormit aproape o săptămână, chinuit de boală și conectat la tot felul de aparate medicale

 

Timpul petrecut în spital a fost un adevărat coșmar pentru marele maestru. N-a pus geană pe geană nopții întregi din cauza echipamentelor care, în cele din urmă i-au salvat viața.

"Cel mai greu mi-a fost să stau cu masca cu oxigen pe față non-stop, inclusiv să dorm cu ea. Dar nici măcar nu poți să dormi, pentru că ești plin cu catetere, sonde, tuburi, cabluri! Ești „îmbrăcat” în toate acestea și arăți ca un cosmonaut. Ți-e somn, dar nu poți dormi. Te temi să nu cadă vreo sondă, să nu iasă vreun cateter și să înceapă să curgă sânge. Stai mereu cu frica să nu se întâmple ceva. Somnul nu-i somn. Odihna nu-i odihnă. Șase zile și șapte nopți nu le-am dormit absolut deloc. Mai ațipeam uneori ziua, dar nici măcar nu știam când îi ziuă și când e noapte. Mă simțeam ca într-o altă lume...Plămânii mei au fost afectați în proporție de 70%, poate chiar și mai mult. Nu simțeam nimic, pentru că am fost sedat", a declarat reputatul dirijor.

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Maestrul dirijor le este recunoscător medicilor pentru fiecare secundă din viață

 

Faptul că a fost la un pas de moarte l-a făcut să privească viața cu alți ochi, iar pentru medicii care l-au salvat, promite să se roage pentru tot restul vieții lui. 

"S-a schimbat totul. Inclusiv prioritățile. Mi s-a schimbat nu doar percepția asupra vieții. Dar s-a schimbat și părerea pe care o aveam eu despre mine...Am spus că voi merge la toate bisericile din lume, la toate mănăstirile să mă rog pentru sănătatea lor. Ceea ce au făcut ei pentru mine și pentru pacienții de acolo, nu se poate reda prin cuvinte. Și nu cred că poate uita cineva din cei care au trecut pe acolo", s-a confesat Nicolae Botgros.

Maestrul Botgros a fost internat într-un spital din Chișinău, la sfârșitul lunii octombrie, cu o formă severă de COVID-19. Viața sa a atârnat de un fir de ață, fiind spitalizat pentru o perioadă pe secția de reanimare.