Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Marea Britanie: La 11 ani este mai deşteaptă decât Einstein

Marea Britanie: La 11 ani este mai deşteaptă decât Einstein

O elevă de 11 ani din Marea Britanie, a fost admisă în grupul Mensa, un grup al persoanelor cu IQ mare, după ce s-a dovedit că are un IQ de 162, mai mare decât Albert Einstein, Stephen Hawking sau Bill Gates, care au 160, informează Daily Mail.

Deşi susţine că este o fată normală, căreia îi place să înoate şi să asculte muzică, Victoria Cowie a devenit cea mai deşteaptă persoană din Marea Britanie.

Victoriei i s-au oferit deja patru burse de studiu la şcoli prestigioase şi mărturiseşte că se simte ciudat să fie comparată cu minţi atât de strălucite, dar recunoaşte că se simte bine să fie considerată atât de deşteaptă.

Fetiţa i-a întrecut chiar şi pe Bill Gates, precum şi pe Sigmund Freud, care au un IQ de 156, pe Napoleon Bonaparte cu 145, şi pe Hillary Clinton, care are un IQ de 140.

Victoria mărturiseşte că îi place ştiinţa, să facă experimente, dar de asemenea îi place să danseze şi să cânte la intrumente muzicale, precum pianul, saxofonul sau violoncel. Materia ei preferată este biologia, şi îşi doreşte să devină medic veterinar atunci când va creşte.

Părinţii fetiţei au declarat că au ştiut întotdeauna că fiica lor este deşteaptă, dar niciodată nu ar fi crezut că este la nivelul de geniu.

 

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie