Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Mihai Bendeac, atacat dur: Un clovn analfabet...

Mihai Bendeac, atacat dur: Un clovn analfabet...

Un articol de: - 08 Mai 2018, 08:47
Mihai Bendeac, atacat dur: Un clovn analfabet... Monden

Atac extrem de dur la adresa cunoscutului actor Mihai Bendeac.
Jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiş îl desfiinţează pe actor, după ce acesta nu a ştiut, într-unul din show-urile în care apare la Antena 1, ce înseamnă "hermeneutică".

"Dacă acest limbist desăvârșit e absolvent de facultate cu profil umanist, atunci eu am jucat barbut cu Einstein", notează, ironic, jurnalistul.

"Telefon, duminică seară. 'Bendeac nu știe ce-i hermeneutică. Da repede pe Antena 1!'.
Am dat. Nu numai că nu știa. Primitivul mercenar al scenei se și mândrea cu ignoranța lui suverană. S-a și răzbunat pe concurentul de la emisiunea de cântăcioşi – cuvânt introdus de mine – care l-a întrebat ce-i hermeneutica. Și e un cuvânt simplu, putea să spună 'ceva legat de textele vechi'. Foarte înțepat, fiindcă parodiangiul n-are nici umor, a citit definiția din dexonline. Jenibil, jenibil! Dacă acest limbist desăvârșit e absolvent de facultate cu profil umanist, atunci eu am jucat barbut cu Einstein. De ce l-am făcut limbist desăvârșit? Ca să fiu în registrul lui cultural. Și fiindcă și-a interpretat cel mai bun rol într-o megaproducţie turnată la el în baie. A lins o jartea până la sterilet. Pe urmă, a distribuit capodopera pe facebook.(...) 
Fiind un tip coleric, prietenul care m-a anunțat că Bendeac nu știe ce-i hermeneutica a zis că 'trăim sub dictatura clovnilor analfabeți. Ambuscatul Limbici are sute de mii de urmăritori pe facebook. Asta înseamnă genocid cultural, idiotizare în masă. Ce a pățit Ceaușescu pentru genocid?'. L-am temperat. Nu avem dreptul să împușcăm pe nimeni. Cunoașteți expresia 'e prea scump glonțul'. În cazul lui Bendeac, nu glonțul ar fi scump, ci zgomotul.
Dar maieutică știi ce e, Bendeac? Era o glumă, în 'Caţavencii'. 'Și-a pus maieutica pe sub pulover'. Prostoboule eminent!", a scris, luni, Răzvan Ioan Boanchiş, într-un material publicat pe site-ul national.ro.
 

Citeşte mai multe despre:   Mihai Bendeac,   Razvan Ioan Boanchis