Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden MISTERUL S-A SFÂRȘIT: Identitatea artistului Banksy a fost dezvăluită din greșeală

MISTERUL S-A SFÂRȘIT: Identitatea artistului Banksy a fost dezvăluită din greșeală

Un articol de: - 23 Iun 2017, 14:32
MISTERUL S-A SFÂRȘIT: Identitatea artistului Banksy a fost dezvăluită din greșeală Foto: whatsnewonthenews-newspaper.blogspot.ro Monden

Identitatea celui mai cunoscut artist urban, Banksy ar fi fost dezvăluită din greșeală în timpul unei emisiuni de radio de presă, de către prietenul acestuia Mc Goldie, potrivit Metro, citat de Digi 24.

Dj Goldie și-a manifestat nemulțumirea față de cât a câștigat lumea artei de pe urma lui Banksy și de pe urma graffiti-ului, într-o emisiune radio ce dezbătea arta stradală.

„Dați-mi o literă stilizată pe care să o pun pe un tricou și să o semnez Banksy, și o putem vinde”, a spus el. „Nu e o lipsă de respect pentru Robert, îl consider un artist strălucit, cred că a schimbat lumea artei”, a declarat Goldie.

Presa britanică relatează după declarația făcută că Goldie ar fi vorbit de fapt despre Robert Del Naja, membrul fondator al trupei Massive Attack.

Del Naja este prieten de o viață cu Goldie, cei doi copilărind împreună în Bristol în anii '80 și fiind artiști grafitti în aceleași cercuri.

Identitatea lui artistului stradal a fost și în trecut asociată cu Robert, în 2016 cercetătorul Leo Delauncey declarând că Banksy ar fi de fapt o mișcare în care mai mulți artiști se semnează cu acest nume, toți coordonați de Del Naja.

Delauncey și-a motivat concluziile deoarece operele lui Banksy apăreau în orașele și în jurul datelor în care cei de la Massive Attack aveau concerte.