Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Vârsta de pensionare a fost SCHIMBATĂ OFICIAL: DOCUMENTUL de care are nevoie toată lumea. Femeile sunt CELE MAI AFECTATE...

Vârsta de pensionare a fost SCHIMBATĂ OFICIAL: DOCUMENTUL de care are nevoie toată lumea. Femeile sunt CELE MAI AFECTATE...

Un articol de: B1.ro - 12 Sep 2019, 09:23
Foto: Pixabay.com Monden

Vârsta de pensionare va scădea pentru femeile care muncesc în Italia. Modificările urmează să fie introduse de la 1 septembrie 2021.

DOAMNE, DUMNEZEULE! TEO TRANDAFIR NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT!

Condițiile de pensionare pentru femei sunt următoarele:

RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU!PRIMELE IMAGINI CU LOCUL DE VECI! ROMÂNIA E ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

1.  Stagiul minim de cotizare va fi de 15 ani însă acesta nu conține stagiile asimilate (Ex: perioada studiilor superioare), urmare stagiul minim și obligatoriu pentru a accesa o formă de pensionare va trebui să fie realizat prin contribuție efectivă.

ADIO, MIOARA ROMAN! DIN PĂCATE A CEDAT! OANA ROMAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI

2. Femeile care au născut și crescut 3 sau mai mulți copii, până cel puțin la vârsta de 16 ani, vor avea o reducere a vârstei standard de pensionare cu doi ani pentru primii trei copii ( 6ani) la care se adaugă câte 1 an pentru ceilalți copii, desigur condiția de vârstă (16 ani) trebuie îndeplinită și ca mama să aibă realizat minim 15 ani de stagiu contributiv la data solicitării pensiei. 

Această reducere de vârstă nu se cumulează alte reduceri prevăzute în lege (grupe superioare sau pensionare anticipată), scrie pensiata.ro.
 

Citeşte mai multe despre:   Italia
 
 
 
Loading...