Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden SE RĂSUCEȘTE ÎN MORMÂNT! Apariție HORROR la locul de veci al lui Ioan Gyuri Pascu: 'În acea groapă, se află două SICRIE, unul peste altul...' (FOTO)

SE RĂSUCEȘTE ÎN MORMÂNT! Apariție HORROR la locul de veci al lui Ioan Gyuri Pascu: 'În acea groapă, se află două SICRIE, unul peste altul...' (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 25 Aug 2019, 22:06
SE RĂSUCEȘTE ÎN MORMÂNT! Apariție HORROR la locul de veci al lui Ioan Gyuri Pascu: 'În acea groapă, se află două SICRIE, unul peste altul...' (FOTO) Foto: Hepta.ro Monden

Ioan Gyuri Pascu, fostul membru al trupei Divertis, a decedat pe 26 septembrie 2016, la 55 de ani, şi a fost înmormântat la Agnita, oraşul său natal. 

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU ...E EXTREM DE DUREROS

Din nefericire, locul în care regretatul artist își doarme somnul de veci pare să fi fost uitat de toată lumea, relatează stirilekanald.ro.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ...

La aproape 3 ani de la înmormântare, un scriitor a vizitat mormântul lui Gyuri Pascu. 

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

“Pentru a ajunge la locul unde Ioan Gyuri Pascu se odihnește, am întrebat aproximativ 12 persoane, neexistînd în oraș nici un fel de indicator care să te ajute la identificarea cimitirului unde este înmormîntat, mai ales că în Agnita sînt două cimitire, unul ortodox și unul evanghelic. Din cele 12 persoane întrebate, doar două au reușit să mă îndrume pe drumul corect, 10 indicîndu-mi cimitirul greșit, respectiv cel ortodox, loc unde am fost îndrumat de prima dată. Odată ajuns în Cimitirul Evanghelic, amiază fiind și lume mai deloc, am căutat mormîntul celui care, timp de mai mult de 25 de ani,  ne-a adus zîmbetul pe buze, ne-a făcut să rîdem, să fim, poate, mai buni cu noi, cu semenii noștri”, s-a scris în revista România Mare. 
„Eram convins că, după aproape 3 ani de la moartea lui, voi vedea un monument deosebit, așa cum este și cel care se odihnește acolo. Și da, era deosebit… deosebit de trist. Mormîntul lui Ioan Gyuri Pascu uimește prin modestia lui. O grămăjoară de pămînt, cu două cruci de lemn la cap și o piatră veche, foarte veche, pe care era inscripționat numele altei rude, probabil. Pe una din crucile de lemn este gravat numele lui, iar pe cealaltă numele surorii lui, care a plecat la ceva timp după ce Gyuri a ales să ne părăsească. Ce este trist, foarte trist, este că acolo, în acea groapă, sub acel mormînt de pămînt, se află două sicrie, unul peste altul, despărțite fiind doar de un mic strat de pămînt și, poate, de niște scînduri. Oare așa înțelege orașul Agnita, prin primarul lui, prin consilierii săi, să îl onoreze pe Ioan Gyuri Pascu, să îi cinstească amintirea? Atît de jos am ajuns noi, ca popor, încît să lăsăm de izbeliște mormîntul unui actor atît de îndrăgit? Unde sînt cei care l-au admirat, unde îi sînt prietenii? Unde îi sînt colegii din Divertis, unde sînt cei care l-au iubit?”, a mai relatat scriitorul care a semnat cu pseudonimul Tano.

Există totuși și vești bune: prietenii lui Ioan Gyuri Pascu vor să ridice un monument în memoria artistului.Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

“Toți cei cu care am interacționat în localitate spun că locul lui Ioan este acolo, în cimitirul din localitatea lui natală. Bun, am spus eu, dar voi, comunitatea, nu faceți nimic pentru el, pentru amintirea lui? Cum puteți să spuneți că onorați numele lui, cînd nici măcar un minim respect nu i-ați acordat după ce el a plecat la cer? Există, însă, și vești bune. Un grup privat, de prieteni ai marelui actor, lucrează pentru a-i ridica acestuia un monument, fapt care m-a bucurat enorm. Același grup organizează în luna septembrie a fiecărui an un concert, în Agnita, în cinstea marelui artist. Pentru asta nu doar că le mulțumesc celor care nu l-au uitat, dar am convingerea că această manifestare anuală va avea, de la an la an, din ce în ce mai mulți participanți. Și asta pentru că amintirea lui Ioan Gyuri Pascu trebuie să rămînă vie, un exemplu de viață trăită frumos, în slujba și pentru bucuria publicului”, se încheie materialul despre locul de veci al lui Gyuri Pascu.

Citeşte mai multe despre:   Ioan Gyuri Pascu,   Agnita