Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden MOTIV DE MÂNDRIE: El este ROMÂNUL care face statuetele de la OSCAR! Detalii NEŞTIUTE au ieşit la iveală (FOTO)

MOTIV DE MÂNDRIE: El este ROMÂNUL care face statuetele de la OSCAR! Detalii NEŞTIUTE au ieşit la iveală (FOTO)

Un articol de: - 04 Mar 2018, 12:48
MOTIV DE MÂNDRIE: El este ROMÂNUL care face statuetele de la OSCAR! Detalii NEŞTIUTE au ieşit la iveală (FOTO) Monden

Omul de afaceri Scott Siegel conduce compania care confecționează din anul 1983 celebrele statuete oferite actorilor la Gala Premiilor Oscar, dar și pe cele de la premiile Emmy. Într-un interviu el a precizat că ideea primului trofeu i se datorează tatălui său, care a deschis prima fabrică în anul 1950  când a început să confecționeze statuete pentru o competiție organizată de p asociaţie a crescătorilor de porcuşori de guineea.  De asemenea, omul de afaceri a vorbit despre originile sale românești, un detaliu mai puțin știut.   

” Tata, văzând această oportunitate, s-a chinuit şi a găsit oameni care au făcut o matriţă pentru a turna astfel de trofee personalizate şi a început să le vândă asociaţiei respective. De atunci s-a decis să facă această afacere şi a deschis prima fabrică în 1950. Fabrica unde suntem acum a fost deschisă în 1960, şi datorită calităţii produselor am devenit din ce în ce mai cunoscuţi. Multi dintre muncitorii care au lucrat la noi erau veniţi din Europa. Tatăl meu, ajutat de aceşti meşteşugari, a dezvoltat această companie şi i-a crescut reputaţia. În anii ’70, compania a început să producă premiile Emmy pentru televiziune, iar la începutul anilor ‘80 Academia de Film a venit la noi şi ne-a întrebat dacă putem să fabricăm Oscarurile”, a povestit Scott Siegel, pentru evz.ro.

El a dezvăluit legăturile sale cu România, fiind nepotul unor români care s-au cunoscut și căsătorit în America.  

“Din câte mi s-a spus, bunicul meu fusese morar de meserie în România. A emigrat în America şi s-a stabilit la Chicago încercând să-şi câştige pâinea făcând tâmplărie. Nu i-a prea mers treaba cu tâmplăria şi atunci a intrat în afacerile cu provizii pentru porumbei, reuşind în acest fel să o ducă destul de bine”, a mai spus acesta.

Pentru că s-a născut și a crescut pe pământ american, iar în casă nu se vorbea limba română, Scott Siegel nu vorbește românește.

Citeşte mai multe despre:   Gala Premiilor Oscar,   Scott Siegel